Živjele!

Smanjuje nadutost, proljepšava kožu… Evo predobrih razloga zašto bi žene trebale piti pivo

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 18:34 29.10.2016 / Rubrika:
Foto: macniak/Thinkstock
0

Iako možda zvuči pomalo nevjerojatno, istraživanja su pokazala da pivo zapravo smanjuje nadustost i čuva srce od raznih bolesti

Odavno znamo da umjereno pijenje alkoholnih pića može biti dobro za zdravlje, a nedavna su istraživanja dokazala da pivo, pogotovo tamno, itekako može utjecati na zdravlje i ljepotu žene.

Evo zbog čega nije loša ideja popiti čašu hladnog piva nakon napornog radnog dana:

1. Jača kosti

Rezultati istraživanja provedenog u Oregonu pokazali su kako žene koje dva puta dnevno piju pivo imaju jače kosti od onih pripadnica ljepšeg spola koje ne uživaju u tom alkoholnom piću. Pivo sadrži značajne količine biorazgradivog silicija, a on je jedan od elemenata od kojih su izgrađene ljudske kosti. Upravo zbog toga se pogotovo ženama u menopauzi preporučuje umjereno ispijanje piva, piše VinePair.

2. Prevencija protiv prehlade

Unrecognizable woman drinking beer at summer music festival

Pivo je odličan izvor vitamina i minerala poput magnezija, kalcija i selenija. Oni štite tijelo od sezonskih bolesti, a uz njih, pivo sadržava i brojne antioksidanse koji jačaju imunitet tijela.

3. Proljepšava kožu

Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa koji je zadužen za lijepu i zategnutu kožu, a pomaže i u održavanju tonusa mišića i daje energiju cijelom tijelu.

4. Smanjuje nadutost

Istraživanja su pokazala da tamno pivo ima više hranjivih tvari od svijetlog piva. U 350 mililitara tamnog piva nalazi se više od jednog grama prehrambenih vlakana koji garantiraju zdravlje probavnog sustava, smanjuju nadutost i zatvor.

5. Štiti srce

Young woman drinking beer while playing video game

Umjereno ispijanje piva povećava količine dobrog kolesterola, smanjuje razinu onog lošeg, razrjeđuje krv i na taj način smanjuje rizik od srćanog udara. Jedno talijansko istraživanje je dokazalo da žene koje pije jedno pivo dnevno imaju 42 posto manje šanse dobiti neku od kardiovaskularnih bolesti. Uz to, pivo smanjuje mogućnost dobijanja dijabetesa tipa 2.

6. Hidrira nakon vježbanja

Zaboravite na energetska pića, nakon vježbanja popijte čašu piva! Španjolski znanstvenici sa sveučilišta u Granadi su otkrili kako pivo ima mnogo bolji hidratizirajući učinak na tijelo od obične vode.

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 18:34 29.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr