Probajte

Prirodna ulja počet ćete nanositi na pupak kad vidite kako vam to može koristiti

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:00 13.05.2017 / Rubrika:
Foto: Piotr Marcinski/thinkstock
0

Razmislite o ovome

Prirodna ulja savršena su za našu kožu i zdravlje, ali evo zbog kojih ćete ih razloga početi odmah koristiti i za njegu pupka (na koji često zaboravljamo), jer nam tamo definitivno donose mnogo toga pozitivnoga. Evo na koji način.

Vlaže kožu

Prirodna ulja odličan su izvor vlažnosti kože, a pogotovo u zimskim mjesecima kad je zrak suh. Najbolje ih je tada koristiti na pupku i trbuhu, a posebno su dobra kokosovo i maslinovo ulje, koja su bogata masnim kiselinama. Vaša će koža biti najmekša ikad.

Liječe infekcije

Zbog toga što se u njemu nakuplja prljavština, pupak je mjesto na kojem se razvijaju bakterije i gljivice, a to je razlog zbog kojeg bismo ga trebali redovito čistiti. Tu će nam pomoći ulje čajevca, koje ima snažna antibakterijska svojstva. Možete ga nanositi na pupak dva puta dnevno dok infekcija ne prođe u kombinaciji s kokosovim uljem.

Uklanjaju prljavštinu

Kao što smo spomenule, u pupku se skuplja prljavština, pa ga moramo redovito čistiti. Stoga štapićem za uši, na koji ste stavili ulje jojobe, šafranike ili grožđa, premažite i očistite pupak.

Smanjuje bol u trbuhu

Happy Morning! The clean, fresh smell of this linen spray is a great way to start the day! Spray it on your bath towel right before you hit the shower. The invigorating and joyful fragrance will clear to air and put a little pep in your step. 16 ounce spray bottle 2 cups vodka 15 drops Owyhee Peppermint Oil 1 tablespoon Lemon Juice 2 medium sprigs fresh Rosemary Put it all in a glass spray bottle and shake to mix. Lemon juice can sometimes act as a bleaching agent. We suggest you spot test before you spray. Most of our linens are white so we don't have to worry. We use vodka in this because it evaporates quickly and won't leave your linens damp like water can. Use the cheapest vodka or you can substitute with purified water if you must. This is also lovely sprayed on curtains or table linens. Again, spot test before use. Shop owyhee mint oil at Owyheeproduce.com/shop.html

A post shared by Owyhee Mint Oil (@owyhee_mintoil) on

Bol, nadutost, zatvor ili trovanje hranom nezgodni su, a nanošenje ulja na trbuh takve bolove može smanjiti, a ista je stvar i s mučninom. Tu su najpogodnija esencijalna ulja – primjerice od mente ili đumbira.

Pomaže kod menstrualnih grčeva

Tu su također najbolja ulja đumbira i mente, ali i kadulje i čempresa.

Povećava plodnost

Nanošenje ulja na pupak povećava plodnost i kod žena i kod muškaraca, a tu su najpogodnija ulja guave, smreke i kadulje. Ulja opuštaju, štite spermu, rješavaju menstrualne probleme i pomažu u regulaciji hormona.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:00 13.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr