Dobro je znati

Postoji rješenje kako da ti se maskara ne razmazuje toliko, a zapravo je vrlo jednostavno

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:00 18.11.2017 / Rubrika:
Foto: Helen Gordon/flickr
0

Svima nam se događa, ali nije neki problem

Ako koristiš maskaru, onda ti se sigurno dogodilo nekad da ti se maskara razmaže. Možda ti se razmaže dok se šminkaš. Možda ti se ‘prekopira’ na područje iznad ili ispod kapka, a to ne izgleda dobro. Pogotovo kad ispod očiju imaš naslage otopljene maskare. Ovo se događa jer ti se kapci znoje i postanu masni, a rezultat je onda cijeđenje maskare. Ipak, postoji nekoliko trikova kako ovo spriječiti.

Koristi primer

Čak i kad ne koristiš sjenilo za oči, na njih stavi primer. Ovo smanjuje znojenje i mast na kapcima, a samim time se smanjuje i mogućnost otiska od maskare. Ponuda primera je velika, a uvijek možeš uzeti onaj koji u sebi ima i malo sjaja ili šljokica. Tako će izgledati kao da imaš i sjenilo.

Koristi vodootpornu maskaru


Da, teže ćeš je skinuti, ali budi sigurna kako s njom nećeš imati problema od nezgodnih crnih mrlja ili točkica. Što god da radiš, ako je maskara kvalitetna, sigurno će ostati na tvojim trepavicama. Samo i jedino tamo. Jedini problem s njom je da se ne bi baš smjela nanositi svaki dan, upravo iz razloga što se teže skida pa može doći do iritacije očiju i područja oko očiju.

Pazi kad se šminkaš

Kad se tek našminkaš, nemoj odmah treptati. Pričekaj koju minutu. Možda će biti teško prvih par puta, ali isplati se. Ovako će se maskara osušiti i neće se kopirati, a i bolje će se upiti na trepavice.

Pazi tokom dana

Ako i uočiš da je došlo do razmazivanja, nemoj dizati preveliku paniku. Samo makni mrlje ili crne točkice i to je to. Nemoj stavljati još maskare na jutarnju, postojeću maskaru, jer je to još gore. Osjećat ćeš se kao da su ti oči teške, a vjerojatno će se i maskara više trusiti.

Izvor: Women’s Health

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:00 18.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr