Malo su u krivu

Postoji čak 5 oblika ženskog intimnog područja, ali žene žele samo jedan (i misle da je on uobičajen)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 14.10.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Baš kao i otisci prstiju, svaka žena ima različit Venerin brijeg, donje usne i vaginu

Žensko intimno područje obično se naziva vagina, ali vagina je samo unutarnji dio, odnosno rodnica, tako da ćemo se držati opisnog oblika.

Ženski intimni dijelovi još su uvijek pod nekakvom blesavom stigmom pa žene (a ni muškarci) nisu svjesni da postoji zapravo mnogo oblika velikih i malih usana, a može ih se podijeliti na pet osnovnih.

Zavjesa

Ovo je najčešći oblik vanjskog dijela vagine, a naziv je dobio po tome što su male usne veće od velikih te izviruju poput zavjesa.

Tulipan

Karakteristika ovog oblika jesu male usne koje lagano proviruju kroz velike poput tulipana u cvatu.

Potkova

Vrlo zanimljivi naziv, zar ne? Kao što ime sugerira, potkova znači da ove usne formiraju otvor na sredini kroz koji se naziru male usne.

Jastučić

Kod ovog oblika velike usne potpuno prekrivaju male usne, a smještene su niže od uobičajenog.

Barbie

Barbie oblik je najrjeđi, a sličan je jastučiću. Međutim, velike usne su mnogo zategnutije i čvršće. Iako ovo baš i nije uobičajen oblik ženskog intimnog područja, mnoge žene, piše Her, uvjerene su da je najčešći.

Želja za Barbie oblikom dovela je do velikog porasta postotka žena koje se odlučuju za labioplastiku i stezanje vagine. Neke od njih su i poznate face poput Farah Abrahams, Gemme Collins Kim Kardashian.

Labioplastika je zapravo kirurški zahvat kojim se uklanja višak tkiva sa ženskog intimnog područja, točnije usana, a cijena se kreće oko 5000 eura (oko 37.500 kuna).

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 14.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr