SVAKA OD NAS MOŽE BITI DAMA

Pogled, glas i osmijeh: Ovo su mali trikovi koje može svladati svatko tko želi izgledati elegantno

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:55 05.11.2016 / Rubrika:
0

Biti dama prije svega znači slušati i voljeti sebe

Eleganciju je teško definirati, jer je ona nešto što se vidi i osjeća. Nešto što svaka žena iznosi prema vlastitom osjećaju.

Nju možemo primijetiti u ženinu hodu, držanju, stavu, glasu, načinu na koji govori i načinu na koji sluša.

Ona nije univerzalna i svaka žena je može postići – na svoj način. Recimo, kao što je to naučila Kate Middleton.

Elegantna žena uvijek se trudi izgledati dobro

Kad vas ljudi pogledaju, što vide?

Ženu koja juri na posao? Ženu koja se kreće brzo i agresivnim kretnjama ili ženu s tužnim i nezadovoljnim izrazom lica? Ako se prepoznajete u nekom od ovih opisa – kako se to dogodilo? Zašto ste se prestale smijati?

Elegantna žena svoj osmijeh i svoj izgled uvijek drži pod kontrolom. To naravno ne znači da se neprestano morate smijati i biti ultravesele i bezbrižne, jer to je nemoguće.

Umjesto toga, potrudite se da vam atraktivnost i vedrina postanu nešto prirodno, nešto što nećete morati forsirati. A to znači da biste trebale biti vedre i šarmantne čak i kad ste same. Ovdje se ne radi samo o tome kako vas vide drugi ljudi, nego kako vi vidite same sebe.

A jako je važno da dođete do točke u kojoj možete istinski uživati u vlastitom društvu.

Naučila je voljeti samu sebe

Svaka bi žena trebala znati kad je vrijeme da uspori, stane i odmori. Moramo znati uživati u tišini i ponekad, umjesto u ekran mobitela, pogledati oko sebe, prirodu, oblake…

Također, žena koja drži do sebe nikada si neće dopustiti da sama sebe izmori do krajnjih granica. Ona zna da nema smisla ‘ubijati’ se od posla i da je važnije biti sretna u krugu svojih najbližih. A do toga možemo doći jedino ako istinski i do kraja zavolimo sebe.

Tada ćemo biti vedrije, energičnije i više ćemo uživati u vremenu provedenom s ljudima koji nas vole (onako kako mi volimo same sebe).

Elegantnu ženu teško je izbaciti iz takta

Elegantna i zadovoljna žena mora naučiti sebe staviti na prvo mjesto – i truditi se da je sitnice ne izbace iz takta.

U redu je slomiti se pred životnim izazovima i događajima koji baš i nisu pozitivni, ali je najvažnije nastaviti dalje.

Također, pametna i elegantna žena ne zamara se tuđim životima i ne uživa u tračevima i podbadanjima. Ne veseli je tuđa nesreća, nije zlobno zavidna i uživa u onome što ona ima – i u onome što nju čini sretnom.

Naučila je prihvatiti kompliment

Elegantna žena zna prihvatiti svaki pogled divljenja i svaki kompliment i naučila je kako preživjeti kad se nađe u središtu pozornosti.

Ona zna koliko vrijedi, ali nikad ne dopušta da ju zaslijepi svaka lijepa riječ i svaki kompliment, iako od njih ne bježi.

Stoga, kad vam netko sljedeći put kaže da ste lijepe, šarmantne i duhovite – prihvatite kompliment i zahvalite. Nemojte ga negirati.

Svaka dama naučila je voljeti svoje tijelo

Ako još uvijek mislite da elegantna žena mora imati tanak struk i savršeno, isklesano tijelo, sad je vrijeme da prestane vjerovati u te gluposti.

Da, ovo ste već zasigurno mnogo puta čule i možda zvuči kao floskula, ali važno je zavoljeti svoje tijelo kakvo god bilo. Nije važno nosite li uske haljine, štikle i skupe torbice – važno je kako nešto nosite.

Odjeća bi trebala uvijek biti u harmoniji s vašim tijelom, a svaki standard ljepote trebale biste odmah zaboraviti. Jednostavno uživajte.

Elegancija nije isključivo crna ili bijela

Važno je slušati intuiciju i svaku normu koja možda postoji prilagoditi sebi. Ako idete na piknik, ne morate odjenuti svečani sako i obuti štikle.

Ponekad je jednostavno u redu kosu svezati u rep ili je pustiti da se prirodno suši i bude nestašna i lepršava.

Ključ je u tome da ništa ne isključujete, da saslušate svaki savjet, ali na kraju uvijek poslušate sebe. Tako da, ako na piknik ipak želite obuti štikle i odjenuti svečani sako – napravite to. I nikad nemojte potiskivati svoju individualnost.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:55 05.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr