Još je i fino

Odvikava od slatkiša, jača kosti i olakšava bolne menstruacije: Ovaj lijek mora probati svaka žena

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 10:24 08.11.2016 / Rubrika:
Foto: Yommy8008/Thinkstock
0

Ova je mješavina pravo čudo za kosu, kosti i nokte

Svima su dobro poznate prednosti konzumiranja meda, a sezam je biljka koja se u prehrani koristi već jako dugo. Zajedno, med i sezam čine čuda za naš organizam.

Ova mješavina je toliko zdrava da bi njome trebalo započinjati svaki dan.

Sezam

Oriental Sweet With Sesame

Sjeme sezama uzgaja se više od pet tisuća godina. Drevna oblast Mezopotamije bila je prvo mjesto gdje se naveliko uzgajala ova moćna biljka, a zatim se njena kultivacija proširila na ostatak svijeta.

Med

Med je najvažniji pčelinji proizvod, a u ljudskoj je prehrani od prahistorijskog doba.

Mješavina ovih dvaju sastojaka poboljšava fukciju spolnih organa kao i libido.

Moćna mješavina

honey

Odličan je izvor željeza, mangana, magnezija, kalija, kalcija, omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Od vitamina sadrži veliku količinu vitamina A, B i E. Njenim konzumiranjem možete ublažiti bol u trbuhu, a odličan je i najučinkovitiji lijek protiv menstrualnih bolova. Zbog značajne količine željeza, sezam se preporučuje ženama koje imaju obilna mjesečna krvarenja.

Redovita konzumacija meda i sezama pomaže pri očuvanju kostiju kako organizam stari. Uz to, sezam održava razinu kolesterola u krvi.

Blagotvorni učinci

Med i sezam jačaju koštanu srž, stimuliraju mentalne aktivnosti, povećavaju fizičku izdržljivost, utječu na ljepotu i sjaj kose i kože. Mješavina ubija bolesti, jača imunitet, oporavlja cijelo tijelo, ubija želju za slatkim, ublažava bolove u trbuhu i gastrointestinalne poremećaje uključujući kolitis, gastritis i čireve.

Recept

Caramelised peanuts and sesame balls

300 grama čistog sezama usitnite u mlincu za kavu tako da dobijete pastu i zatim pomiješajte s medom. Napravite kuglice i stavite ih u hladnjak da se stvrdnu.

U mužaru možete istući sezam i pomiješati ga sa solju te tako soliti hranu. Time ćete unijeti kalcij koji je prijeko potreban ženama.

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 10:24 08.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr