OBRATITE POZORNOST

Ovih nekoliko znakova vam govori da imate infekciju ili neki ozbiljniji problem s ušima

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 15.02.2017 / Rubrika:
Foto: AndreyPopov/thinkstock
0

Iako možda nije ništa ozbiljno, ipak biste trebali pripaziti i potražiti savjet liječnika

Možda nam na prvi pogled ne zvuči baš primamljivo i normalno, ali ušni vosak zapravo je jako dobra stvar, jer naše ušne kanale održava zdravima i čistima.

No, ako primijetite da se s vašim voskom iz ušiju događa nešto čudno ili da mijenja boju, to bi mogao biti znak da nešto nije u redu.

Evo na koje znakove morate dobro paziti, a govore vam da je možda posrijedi i nešto ozbiljnije.

Žute je ili zelene boje

Inače bi boja ušnog voska normalno trebala biti svijetlo naračasta ili smeđa, a ako je pak žute, crne ili bijele boje, moguće je da imate neku vrstu upale. Do infekcije može doći iz više razloga, a najčešće se to događa zbog vode koja se zadržava u ušima. Ako primijetite da se to događa i vama, obavezno se obratite svom liječniku.

Jako je suh

Nije dobro ako je vaš ušni vosak suh i u mrvicama, zato što bi to mogao biti znak ekcema. No, to i nije toliko veliki problem kao što nam na prvu možda zvuči, jer se on vrlo lako liječi, tvrde stručnjaci. Ipak, trebali biste se obratiti svom liječniku i on će najbolje znati koji je daljnji postupak potreban.

Ima neugodan miris

Vosak iz ušiju ne bi trebao imati baš nikakav miris, a ako se on ipak javi, to bi također mogao biti znak infekcije.

Curi vam iz ušiju

Ako nakon vježbanja ili neke aktivnosti u ušima imate osjećaj vlage, u redu je jer se tada vjerojatno radi o znoju. No ako se probudite i jastuk vam je prepun voska iz ušiju, moguće je da imate neki kronični problem s ušima, ili pak neku vrstu infekcije, i trebali biste potražiti savjet liječnika.

Osjećate vosak u ušima

Nije dobro ako u ušima osjećate pritisak, jer to znači da vam je ušni kanal vjerojatno začepljen. Ako vam se to dogodi, obavezno odmah potražite savjet liječnika, koji će vam ušni kanal očistiti, ali nemojte to pokušavati sami kod kuće, pomoću štapića, jer time vosak samo gurate dublje u kanal i nimalo si ne pomažete.

Svrbi vas

Ako u ušima neprestano osjećate neugodan svrbež to je znak da nešto nije u redu i da je vjerojatno došlo do infekcije, ali ako se samo tu i tamo morate posvrbjeti, nemojte odmah dizati paniku, jer u tom slučaju vjerojatno je sve u redu.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 15.02.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr