Prestrašno

‘Otišla sam na putovanje u Italiju, pa me prijatelj oteo i pretvorio u seksualnu robinju’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 14.07.2017 / Rubrika:
Foto: thinkstock
0

Ova užasavajuća istinita priča i sve što je Sophie proživjela će vas prestraviti

Sophie Hayes* imala je 24 godine kad je otišla u Italiju posjetiti svog prijatelja – šarmantnog web dizajnera. Godinama su prijatelji, a upoznali su se u jednom noćnom klubu u Leedsu, gdje je živjela i radila u odjelu za ljudske potencijale jedne tvrtke.

Ona je u svemu vidjela potencijal za romantičnim susretom, no umjesto toga, oduzeo joj je putovnicu, pretukao je i prijetio da će ubiti i nju i njenu dvojicu braće blizanaca. Zatim ju je prisilio da mu pomogne da vrati dugove koje je nakupio, tako što će prodavati svoje tijelo na ulici.

Sophie danas ima 36 godina i živi u Londonu, a ovo užasavajuće iskustvo opisala je u svojim memoarima koje je nazvala ‘Trafficked‘. Kako bi se zaštitila, koristi se pseudonimom i ilustracijama.

O nemogućnosti povratka u normalan život

“Taj psihološki strah je nevjerojatno moćan – mnogo više paralizira nego kad te netko doslovno fizički zarobi. Terorizirao me; znao me gušiti toliko dugo da sam umalo padala u nesvijest; stavio je i pištolj u mene. Jednom mi je dao da biram želim li biti napadnuta palicom ili nožem. Odveo me na jezero i rekao mi ako učinim bilo što glupo, da će me ovdje ubiti. Bio je toliko nepredvidiv, nikad nisam bila sigurna što će ga razbijesniti. Ako sam pogrešno skuhala špagete, bilo je vrlo lako moguće da će me prebiti.”

O prvoj noći na ulici

“Bilo je toliko drugačije od mog svakodnevnog života – imala sam osjećaj gotovo kao da se događa nekome drugome. A prvi sam puta bila potpuno uplakana, nenormalno sam se tresla. No, njega nije bilo briga. Prve sam se večeri susrela s deset muškaraca, a zatim se broj povećao na 25 muškaraca po jednoj večeri. Nikome se nisam povjeravala jer nisam znala kome mogu vjerovati – rekao mi je da će poslati neke muškarce da me kontroliraju.”

O bijegu

“Nakon šest mjeseci, bila sam toliko bolesna i izmučena, osjećala sam kao da se fizički više doslovno ne mogu seksati. Kao da je netko u mene stavljao uzavreli žarač. Također sam prestala jesti – a hrana je bila jedna stvar nad kojom sam imala kontrolu. Jedne sam se večeri onesvjestila i probudila se u bolničkom krevetu. Nisam sigurna kako sam ondje dospjela. Nazvala sam roditelje i oni su došli po mene.”

O muškarcu koji ju je zarobio

“Ne, on nikad nije uhićen (zbog toga što mi je učinio). Mislila sam da će čak poslati nekoga da me ubije, samo ako pisnem išta o njemu. Također, bili su nam potrebni kvalitetniji globalni zakoni – ako se zločin dogodi u stranoj zemlji, kompleksno je, a ponekad i nemoguće, pokrenuti postupak. No, na kraju su ga uhitili zbog preprodaje droge u Italiji, a zatim i zbog pokušaja ubojstva u Engleskoj te je na kraju deportiran u Albaniju.”

O životu danas

“Pokrenula sam Fondaciju Sophie Hayes kako bih pomogla osvjestiti ljude o problemu trgovanja ljudima. Ljudi misle da se to događa samo u siromašnim dijelovima svijeta, nekome tko je imao teško djetinjstvo. Ali može se dogoditi bilo kome. A počinitelj je često netko koga volite i kome vjerujete, a ne potpuni stranac.”

Izvor: Marie Claire

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 14.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr