Zlata vrijedni savjeti

Osnivač make up brenda Too Faced kaže da bi sve žene trebale pod hitno odbaciti ovih pet loših beauty navika

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 27.11.2017 / Rubrika:
Foto: Gustavo Spindula/Unsplash
0

Jerrod Blandino već je dugo u svijetu ljepote pa njegovi savjeti nisu na odmet

Malo koja ljubitelja Too Faced kozmetike nije čula za Jerroda Blandina, osnivača Too Faced kozmetičkog brenda koji je u ovom poslu već punih 20 godina i zna znanje. “Volim kršiti pravila – znate, one gluposti da ne možeš nositi taman ruž s tamnim make upom na očima, da žene nakon određenih godina moraju odbaciti šljokičasta sjenila ili da boja tvoje kose i očiju mora određivati koje boje na očima smiješ nositi”, rekao je Jarrod za Pop Sugar.

No, čak se i ljubitelj izražavanja poput njega mora držati nekih pravila jer njihovim kršenjem uništavamo kožu i postarujemo ju. Evo što Jarrod savjetuje da odmah prestanemo raditi:

1. Spavanje sa šminkom

Prvo i glavno pravilo u svijetu ljepote jest da svake večeri obavezno skineš šminku. Jarrod kaže da ovo pravilo jednostavno nema iznimku jer ćeš uništiti i kožu i posteljinu. Ako ti se baš ne da temeljito očistiti i nahraniti lice kada primjerice dođeš s tuluma ili si preumorna za bilo što, pored kreveta drži neke dobre vlažne maramice za uklanjanje šminke.

2. Izbjegavanje kreme za zaštitnim faktorom

Bez obzira što je došao hladniji period godine, još uvijek trebaš svakoga dana nanositi kremu sa zaštitnim faktorom na lice jer sunčeve zrake štete koži koliko god bile slabe. Jarrod napominje da se ne oslanjaš na pudere sa zaštitnim faktorima već da u tu svrhu koristiš isključivo kremu sa SPF faktorom 30.

“Mojoj sestri je dijagnosticiran melanom i dobila je šest mjeseci života,a  sve zbog toga jer smo kao djeca jurili po suncu, sunčali se uz bazen i provodili vrijeme na plaži bez zaštitnog faktora. Čudo je što je pobijedila rak, a on joj je podsjetnik da svakoga dana koristi zaštitni faktor”, rekao je.

3. Furanje istog looka godinama

Život je prekratak da bismo se svaki dan držali jedne te iste rutine, kako u make upu, tako i u drugim područjima života. Ako se godinama ne odvajaš od jedne boje ruža, vrijeme je da probaš nešto novo. Znamo da je jedno od najvećih iskušenja u životu skrenuti s utabanog puta, ali je nužno jer inače ništa nema smisla. Odvaži se!

4. Čuvanje starog make upa

Make up nema doživotan rok trajanja, kaže Jarrod. Znaš i sama da stare maskare sadrže više bakterija nego zahodska daska te da se bilo što što sadrži imalo ulja može vremenom pokvariti. Uzmi si vremena i napravi čistku, kako u kupaonici, tako i u svojoj kozmetičkoj torbici ili prostoru za šminkanje.

5. Neredovita hidratacija

Voda je esencija života i bez nje nema ničega. Vrlo je jednostavno – ako želiš lijepu kožu, potrudi se svakodnevno piti dovoljno vode. Neka ti ona bude glavna tekućina kroz dan. Koja je svrha šminke ako je koža u lošem stanju?

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 27.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr