Kako vi spavate?

Odgovor na vječnu dvojbu: Evo je li bolje spavati u toploj ili hladnoj sobi

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 20:02 25.10.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy.com
0

Bez obzira volite li spavati na toplom ili hladon, u zamračenoj sobi ili ne, tijelu je potreban miran san

Prema rezultatima brojnih istraživanja, tijelo i metabolizam bit će zdraviji ukoliko spavate u hladnijoj sobi, piše Simplemost.

Spavanje u hladnim prostorijama može poboljšati metabolizam na način da tijelo sagorijeva više kalorija dok spavate. Najzdravije je pokriti tijelo, ali glavu ostaviti otkrivenu.

spavanje

Neka istraživanja su pokazala i da su simptomi nekih bolesti poput apneje i fibromialgije smanjeni kada spavate u hladnoj sobi.

Temperatura tijela prirodno pada dok spavamo i baš zato nam je ponekad hladno kad se probudimo usred noći, čak i u toplim ljetnim mjesecima. Ukoliko spavate na hladnom, temperatura tijela brže padne pa i brže zaspemo.

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 20:02 25.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr