Narcisoidni ili savjesni

Objavljujete statuse iz teretane ili komentare o svojoj vezi? Evo što to govori o vama

Znanstvenici sa Sveučilišta Brunel istražili su što se sve može otkriti o osobi kroz ono što objavljuje na Facebooku. Analizirali su 555 online upitnika koja su ispunjavali korisnici te društvene mreže

Ispostavilo se kako neurotične osobe traže potvrdu od drugih objavljivanjem svojih postova na društvenim mrežama jer to ne dobivaju u ‘stvarnom’ svijetu. Ekstroverti iskorištavaju Facebook kao alat za svoj društveni angažman i pišu statuse o svojim društvenim zbivanjima. Njima je važnija interakcija s drugima od lajkova.

Narcisoidne osobe

Objavljuju statuse o svojim postignućima, prehrambenim navikama, vježbanju i svom tijelu. Traže pozornost i potvrdu drugih kroz što više lajkova.

Internet and computer crime

Otvorene, znatiželjne i kreativne osobe

Njihovi statusi su najčešće o političkim i intelektualnim temama. Ne traže socijalnu interakciju nego žele da se informacije dijele među drugim korisnicima, poput informacija o nekim zbivanjima.

kompjutor internet komentar

Savjesne osobe

Rijetko postavljaju statuse na društvenim mrežama i svjesnije su toga kako njihove postove doživljavaju drugi korisnici. Najčešće pišu o svojim partnerima i djeci.

internet

Osobe niskog samopouzdanja

Često postavljaju statuse o svojim partnerima i njihovoj vezi. To je način da dokažu drugima da njihova veza dobro napreduje.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr