Isprobajte

Novi oblik pilinga: Znate li što je to suho četkanje kože?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 21.08.2017 / Rubrika:
Foto: STUDIO GRAND OUEST/Thinkstock
0

Sigurno četkate kosu i zube, ali postoji i čišćenje kože pomoću četke

Suho četkanje kože je upravo ono kako i zvuči: četkanje kože suhom četkom i to obično prije tuširanja. Ono je u posljednje vrijeme postalo iznimno popularno, a počelo se nuditi i kao spa tretman po hotelima.

Prednosti

Suho je četkanje puno više nego izvrstan piling koji utječe na glatku i meku kožu. Ono tako pomaže stimulaciji limfe te time i detoksikaciji organizma. Čisti i smanjuje pore, a pomaže, kako neki tvrde, i ukloniti celulit. Pokreti četkom također utječi i na cirkulaciju, zbog čega povećava energiju.

Vrste četka


Četke se razlikuju po veličini i mekoći. Najmanje su namijenjene licu, najveće torzu, a postoje i one posebno dizajnirane za korištenje na nogama. Najveće četke tako imaju dugu ručku radi lakšeg korištenja na leđima dok je one namijenjene nogama dovoljno nataknuti na dlan. Četke su za lice i leđa puno mekanije negoli one za noge.

Korištenje

Četkanje je najbolje započeti od stopala i postepeno se penjati prema gore, a neki predlažu kako bi svako područje trebalo priječi barem 10 puta. Četkati bi se trebalo u smjeru srca i centra tijela kako bi se potaknulo limfu na rad. Važno je napomenuti da prilikom toga ne treba biti grub, nježni su pokreti sasvim dovoljni jer bi koža nakon četkanja trebala biti svijetlo ružičasta, ne crvena i bolna. Četku zamijenite svakih šest do 12 mjeseci i operite je jedanput tjedno kako bi uklonili mrtve stanice.

Djeluje li suho četkanje?

Ne postoje znanstveni dokazi za njegovo djelovanje, pogotovo ne oni povezani s uklanjanjem celulita, ali, s druge strane, suho četkanje nije medicinski tretman. Ono oko čega se dermatolozi slažu je njegova moć pilinga jer tijelo stimulira na način sličan masaži. Ovakav je način pilinga, isto tako, pogodan i prilikom trudnoće jer kožu pomaže zategnuti, a u sebi ne sadrži moguće štetne kemikalije koje mogu utjecati na plod.

Izvor: Wellness Mama

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 21.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr