IMA SMISLA

Nova studija tvrdi da biste tuširanje trebali obaviti točno sat i pol prije odlaska u krevet. Evo zašto

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:59 19.03.2017 / Rubrika:
0

Već večeras obratite pažnju na ove savjete

Već dugi niz godina razne studije pokazuju da je tuširanje, osim za čišćenje tijela, korisno i za čiščenje uma i pojačanje kreativnosti, no znanstvenici sada novom studijom tvrde kako naše navike tuširanja utječu i na kvalitetu našeg sna.

No, ne bismo trebali tuširanje ostavljati za posljednji tren i doslovno iz kade uskočiti u krevet. Liječnica Dianna Augelli iz Centra za medicinu sna iz New Yorka tvrdi kako je ključno voditi računa o vremenu tuširanja. Jer, pravilan je tajming važan.

“Ne bismo se trebali zagrijavati netom prije spavanja. Umjesto toga, hlađenje je signal koji nam govori da je vrijeme za spavanje”, tvrdi Augelli, ali – sigurno vas zanima, koje je onda idealno vrijeme tuširanja navečer?

Savršen tajming

Liječnica tvrdi da bismo pod tuš trebali ići sat i pol prije odlaska na spavanje. U tom će se periodu regulirati naš bioritam i bit ćemo spremni utonuti u san, koji će uz to biti kvalitetan.

Jer, netom nakon tuširanja tijelo nam je zagrijano zbog čega se osjećamo aktivnije. No, prolaskom vremena, dolazi do procesa hlađenja tijela, a naš organizam osjeća potrebu za odmorom i spavanjem. I zato je važno voditi računa o tome sljedeći put kada navečer uskočite pod tuš.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:59 19.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr