Da, moguće je

Ne biste vjerovali da tako banalnu stvar poput dezodoransa možemo pogrešno stavljati

Piše: Eva Benedik / Vrijeme: 08:11 24.10.2016 / Rubrika:
0

Ako vam pazusi i nakon dezodoransa imaju dodatan miris ili svrbe, nešto ne radite dobro

Sigurno smatrate da dobro održavate higijenu osobito kada se radi o nečem tako jednostavnom kao što je nanošenje dezodoransa. Ali ako vam pazusi još imaju neki miris ili svrbe, nešto ne radite dobro. Pokušajte izbjeći neke uobičajene pogreške, kaže liječnik Mark Malek, plastični kirurg iz Arizone.

Koristite pogrešan proizvod

Dezodorans i antiperspirant su dva različita proizvoda. Ako vas brine jedino miris, koristite dezodorans. Antiperspiranti sadrže aluminijev klorid, sastojak koji blokira žlijezde znojnice. Ako se jako znojite, koristite antiperspirante, savjetuje dr. Malek.

Nanosite ga u pogrešno vrijeme

Dezodorans se može nanositi bilo kada tijekom dana, ali večer je vrijeme za antiperspirante. To je doba dana kada se uglavnom manje znojimo. Nije pravilo, ali antiperspirant bolje će se vezati za kožu prije nego se pojača količina znoja drugi dan.

Ne stavljate dovoljno

Ponekad nije dosta staviti tek malo nekoga sredstva. Da bi se izbjegla neželjena mokra mrlja ispod pazuha, na primjer usred važnog sastanka, budite velikodušni i nanesite veću količinu antiperspiranta na cijelo područje pazuha da budete sigurni da ste pokrili sve žlijezde znojnice.

Koristite preparat jakog mirisa

Osjećate da vas pazusi iritiraju, pomalo peku ili svrbe? Žene koje imaju ekcem ili osjetljivu kožu moraju izbjegavati dezodoranse teških mirisa jer oni iritiraju kožu. Prije nego ih počnete nanositi ispod ruke, iskušajte ih na zapešću ili koristite neke bez mirisa.

Koristite isti proizvod od srednje škole

Ako ih nanosite kako treba, a još uvijek osjećate da ste znojni, možda je vrijeme za drugi proizvod. Možda su se žlijezde znojnice navikle. Tijelo može razviti rezistenciju na antiperspirante i ako se ne prestajete znojiti, javljat će vam se mokre mrlje ispod pazuha. A tako rastu mikroorganizmi koji pridonose neugodnom mirisu.

Piše: Eva Benedik / Vrijeme: 08:11 24.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr