Taština

Na što sve pristaju žene: Ispovijest majke o izuzetno bolnom dermatološkom postupku uklanjanja podbratka

Majka je iz LA-a otišla na kozmetičku korekciju i izjavila da je to jedina stvar o kojoj je lagala djetetu

Majčinstvo za sobom povlači mnoga pitanja i mnoge brige. Glavna nam je preokupacija tada boljitak i briga za dijete, a u utrci da budemo što bolja i požrtvovnija majka nerijetko zaboravljamo na sebe. Upravo se zato dosta često znamo probuditi i shvatiti da su godine učinile svoje i da naše lice ne izgleda više toliko mlado. Uglavnom nas na njemu živciraju one fine bore na koje fiksiramo svu svoju pažnju i koje prstima uvijek dodirujemo nadajući se da će ukoliko to napravimo magično nestati. Nažalost, to nikada nije tako.

Taština kao motivator

U članku kojeg je napisala Jennifer Romolini stoji njezina osobna ispovijed o tim prvim znakovima starenja i posjetu dermatologu. “Kao i mnoge žene, pogotovo one koje žive u LA-u, imam kompliciran odnos sa svojom taštinom. Željela bih vam reći da sam izdržala četiri desetljeća samo na sapunu i kremi za sunce, ali takve bi riječi bile osmišljene da me učine više samouvjerenijom negoli to jesam”, napisala je za Elle.

Romolin iznosi kako bi željela da na nju ne utječe njezin izgled i da je njezine godine i promjene na koži ne diraju, ali kako i sama kaže “nisam ni stoik niti kul”. Njezin posjet doktoru, međutim, ne završava planirano te još više tone u vlastitu taštinu saznavši da ima poprilično veliki podbradak ili kako su ga medicinske sestre nazvale “savršenu loptu sala”.

Doživljaj postupka

kako se riješiti podbratka

Svoje iskustvo opisuje ovako: “Nakon svega 15 minuta ležala sam na leđima dok je ledeni vakuum stajao zavezan pod mojom bradom. 45 minuta nakon toga uređaj je uklonjen i započela je masaža puno bolnija negoli porod, a na području gdje je bio podbradak, za kojega nikada nisam ni znala da postoji, pojavljuje se velika plava masnica. Izgledalo je koda me bizon poljubio.”

Veličina masnica stvara izuzetno neugodnu situaciju jer pred njome je čitavi dan sastanaka i posla te na kraju i odlazak doma. Ona ne strepi od toga što li će njezin muž reći, već od toga kako će reagirati njezina sedmogodišnja kćer jer “majčinstvo je unakrsno ispitivanje kojemu je svrha slomiti svjedoka…”

Iako laganje djetetu kad se radi o Djedu Božićnjaku, prema mišljenju psihologa, i nije najpametnije, sakrivanje nekih podataka je puno bolja opcija, nego istina. Prodrijeti do svijesti male djece je izuzetno teško kada se radi o kompliciranijim temama jer nisu sposobna razmišljati apstraktno. Stoga, na pitanje kćeri što joj se dogodilo odgovara: “Nisam pazila i ozlijedila sam se.”

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr