Ne mučite se

Muče vas česte glavobolje? Možda vam to ne bi palo na pamet, ali može vam pomoći upravo ovo

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:00 19.06.2017 / Rubrika:
Foto: gpointstudio/Thinkstock
0

Znamo da boli, ali treba probati

Lupa vam u sljepoočnicama, osjećate se kao da imate nakovanj na glavi i od boli vam se plače? Da, glavobolja je zeznuta stvar ako vam smanjuje kvalitetu života i ako prerasta u kronično stanje.

Međutim, studija koju je objavio U.S. National Library of Medicine tvrdi da učestalost glavobolja možete prepoloviti na pola i to uzimanjem vitamina B skupine. Znanstvenici su za potrebe istraživanja davali 400 mg riboflavina (vitamin B2) skupini ljudi koja boluje od migrena i to jednom na dan kroz šest mjeseci.

Koliko vitamina uzimati?


Ispitanici su prijavili da im se učestalost glavobolja smanjila, međutim bile su istog intenziteta. Iako su uzimali 200 puta više vitamina od preporučene dnevne doze, to ne znači da i vama treba ista količina.

Ako vam sumplement pomaže smanjiti glavobolje, savjetujte se s liječnikom prije nego povećate dozu vitamina. Osim toga, jedite više jaja, badema, mlijeka, jogurta i špinata jer su ove namirnice prepune B vitaminom.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:00 19.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr