SVI SMO RAZLIČITI

Modna blogerica u kostimu Male sirene proziva Disney i traži od njih da stvore i plus size princeze

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:01 04.10.2016 / Rubrika:
Foto: loeybug/Instagram
0

Ova je modna vloggerica ima veliku, a opet tako jednostavnu želju – da Disney kreira barem jednu plus-size princezu

S obzirom da se iz Disneyja trude kreirati princeze različitih rasa, vloggerica Loey Lane odlučila je, u badiću inspiriranom filmom Mala princeza, snimiti video gdje od njih traži nešto drugačije.

Naime, Loey se za snimanje obukla u stilu Ariel iz filma Mala sirena te se ova simpatična djevojka pritom prozvala ‘Ne-baš-tako-malom sirenom’.

Nazivali su je Ursula

 

U suradnji s Cosmopolitanom nedavno je sudjelovala u photoshootingu, a prisjetila se i osnovne škole te svojih vršnjaka koji su je tada nazivali Ursulom (zločesta vještica iz filma Mala sirena).

“S obzirom da je moje tijelo od svih Disneyjevih ženskih likova bilo najsličnije Ursuli, to me užasno povrijedilo kad sam bila mala. I zato sam odrasla, a da se nikad nisam poželjela igrati princeze s drugim djevojčicama, niti sam uopće htjela biti princeza. Sigurna sam da bi mi samopouzdanje bilo veće da je postojala princeza na koju se mogu ugledati … ili barem neka koja mi je tada bila slična.

Ideja princeze s oblinama

I zbog svega toga, Loey je sad od Disneyja ozbiljno odlučila zatražiti da razmotre mogućnost kreiranja plus-size princeze – princeze s oblinama.

“Ne možemo svi izgledati isto i to je zapravo razlog zašto mislim da je izuzetno važna različitost u svemu što mlade djevojčice i dječaci danas konzumiraju”, rekla je.

Ženski likovi iznimno tankog struka

6502707419_934790e46b_o

Jedna je studija pak, iz 2008. godine, proučavala prikazivanje muških i ženskih likova u filmovima u razdoblju od 1990. do 2005., a proveli su je Stacy Smith i njeni kolege iz Annenberg škole za komunikacije i novinarstvo sa Sveučilišta u Južnoj Karolini te su dobili ne baš tako iznenađujuće rezultate.

Naime, pokazalo se da su ženski likovi u filmovima tri puta više nego muški prikazivani kao mršavi.

“Gotovo četvrtina ženskih likova u filmovima imala je iznimno tanak struk, što ostavlja prilično malo prostora za utrobu i bilo koji drugi unutarnji organ”, napisala je tada Smith.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:01 04.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr