Uvijek pale

Mislite da ste jedina osoba kojoj ne stoji eyeliner? Najbolje tehnike nanošenja tuša za svaki oblik oka

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 18:39 17.11.2016 / Rubrika:
Foto: ipag/Thinsktock
0

Make up artistica Romy Soleimani odlučila je podijeliti svoje bogato znanje o tehnikama šminkanja

Uvijek vam se čini da na svakoj djevojci koju sretnete tuš izgleda apsolutno predivno, a vama, eto, baš nikako ne stoji? Make up artistica Romy Soleimani opisala je kako nacrtati savršenu liniju na svakom obliku oka.

Sve što trebate znati jest kakav oblik oka imate i slijediti njezine upute.

1. Bademaste oči


“Na ovom obliku oka sve eyeliner tehnike dobro izgledaju. Ipak, najbolje je da slijedite prirodnu krivulju oka i u vanjskom kutu podebljate liniju. Dodajte zakrivljenu liniju na kraju i uz pomoć crne olovke utrljajte boju u korijen gornjih trepavica i u unutrašnjem rubu oka, s donje strane”.

2. Spušteni kapci

“Kod ovog oblika oka površina kapka kao da se gubi u naborima oka kada je ono skroz otvoreno. Zbog toga treba biti oprezan kako ne biste stavile previše tuša i da linija ne bude predebela. Ja bih iskoristila gel u ovom slučaju i pazila da ga uklopim mešu trepavice, bez prevelikog flicka na kraju oka”.

3. Spuštene oči

“Fokusirajte se na to da na vanjskim kutevima očiju tušem napravite efekt podizanja – treba vam tanka linija tušem uz naglašen flick na kraju ispod kojeg možete nanijeti malo highlightera”.

4. Okrugle oči

“Ukoliko imate ovaj oblik očiju bitno je da tušem postignete duže oko. Podebljajte crtu tušem na zadnjoj trećini oka i napravite velikodušan flick. Pazite da vam tuš bude najtanji u unutarnjem kutu oka”.

5. Blisko postavljene oči

“Počnite nanositi tuš samo na vanjskoj trećini oka i neka vam flick bude podeblji kako bi se stvorila iluzija da su vam oči razdvojenije”.

6. Široko razmaknute oči

“Želite stvoriti iluziju kako su oči simetričnije i postavljene bliže. Nanesite tuš na oči no nemojte raditi flick jer će to učiniti da oči izgledaju još razmaknutije. Uz pomoć olovke iscrtajte unutrašnji dio oka s donje strane i napravite savršen smokey eyes”.

7. Ispupčene oči

“Napravite deblju liniju tušem duž cijelog oka i dodajte malo na donji kapak kako biste napravili ravnotežu”.

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 18:39 17.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr