Kakva priča

Mama nije htjela svoju kćer upisati u školu u kojoj radi debelo osoblje, a detaljno je objasnila i zašto

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 22.09.2017 / Rubrika:
Foto: Donnie Ray Jones/flickr
0

Sve je objasnila u dva članka i izazvala pomutnju među svima

Novinarka i mama Hilary Freeman izazvala je pravu pobunu. Napisala je dva članka u kojima osuđuje debele ljude, a sve je počelo jer svoju kćer nije htjela upisati u medicinsku školu iz razloga što su neke od djelatnica tamo debele. Ljudi na internetu su naravno vrlo burno reagirali, a Freeman je i izgubila svoj posao kolumnistice za jedan portal zbog svojeg mišljenja.

Ima svoje razloge

Svoje razloge objasnila je u dva članka koje je napisala za Daily Mail. “Asistentica u školi je bila toliko debela i zadihana, a imala je samo 20 godina. Pitala sam se hoće li imati odgovarajuće reflekse, ako na primjer dođe do neke nesreće. Kakve će samo nezdrave navike učiti moju kćer? Pogledala sam okolo i shvatila kako ona nije jedina pretila tamo. Bojala sam se kakvu će ovo poruku prenijeti mojoj kćeri. Da je biti debel normalno?

Moja nervoza zbog cijele situacije rezultirala je time da kćer nisam upisala u spomenutu školu, već sam odabrala onu u kojoj su djelatnici normalne težine… Kao i svaka majka na svijetu, želim samo najbolje za kćer. Želim da bude sretna i zdrava, da ju mogu zaštiti i pružiti najbolji mogući život.”

Vrijeđali su ju

Freeman je ponovno odlučila napisati članak objašnjavajući kakve je sve reakcije dobila. “Nazvali su me užasnom majkom i optužili me da sam površna, opasna, odvratna i da osuđujem. A ovo su najblaže uvrede koje sam dobila”, rekla je Freeman.

U oba članka novinarka je komentirala kako je cijeli pokret prihvaćanja debljine kao normalne, čak i dobre stvari otišao predaleko. Kaže kako je pokret zapravo isprika za debele ljude da slave svoja tijela, a ovo slavljenje Freeman vidi kao štetno.

“Aktivisti kažu kako je debelo lijepo i kako biti debel nije problem. Svi koji misle drugačije, kako to zapravo nije dobro, oni su osuđivani. Reći ženi da bi trebala smršavjeti zbog svojeg zdravlja je očito sada ‘antifeminističko'”, napisala je Freeman u svojem članku.

Odabrala sam najbolje

S jedne strane Freeman se ruga debelim ljudima, a s druge brine o njihovom zdravlju. Isto tako je i nadodala kako joj cilj nije bio uvrijediti nikoga. Nažalost zbog svojih je članaka i izgubila nekoliko starih prijatelja.

“Sve što sam htjela reći je da ću svoju kćerku upisati u školu gdje je osoblje zdravo i normalne težine i gdje su jelovnici pomno odabrani, a ne da mi dijete jede sendviče ili slatkiše. Samo da se zna, ovo je bio samo jedan razlog zašto ju nisam tamo upisala i naravno da ukoliko će nekada moja kćer imati debelu učiteljicu da ju neću odmah ispisati iz škole.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 22.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr