Wow 😲

Ljeti se ne odvajamo od njih. Jeste li se ikada zapitale koliko su japanke zapravo opasne?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:21 08.07.2017 / Rubrika:
Foto: dr_tr/flickr
0

Ove će vas činjenice stvarno iznenaditi. Nas bome jesu

Naravno da na ljeto nosimo japanke ili natikače. Ali jesu li one stvarno udobna i prava obuća za naše noge? Huffington Post donosi stručno mišljenje pedijatarice.

Moguće ozljede?

Osim što je normalno da ih nosimo jer nam je vruće, naravno da isto tako želimo pokazati našu novu manikuru na nožnim prstima. Ipak, postoji mnogo razloga zašto bismo japanke trebale baciti u kantu za smeće. Po mogućnosti odmah. Za početak jako su tanke, potplat ne pruža odgovarajuću potporu i kako kaže pedijatrica Jackie Sutera mogu dovesti do raznih ozljeda, kao što su bol u petama, uganuće ili čak upala tetive.

“Prsti, tetive i mišići se naprežu dok hodate kako vam japanke ne bi skliznule s nogu. Uz to ne postoji nikakva potpora koja bi ublažila udarac kod hodanja”, rekla je Sutera. Ne dovodite se u opasnost samo od ozljeda, već i od trajnijih posljedica. “Mislim da je najgore što se može dogoditi prijelom gležnja i stres zbog prekomjernog nošenja japanki”, dodala je pedijatrica.

Nije sve tako crno

Ipak, Sutera kaže kako nisu sve japanke jednako napravljene. Baš kao i sa svim proizvodima, postoje one kvalitetnije i one jeftinije. “Tražite one koje imaju deblji potplat, potporni luk, nešto širi remen i koje su mekane”, naglasila je.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:21 08.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr