Svaka čast!

Liječnici su mislili kako je premlada za rak dojke. Tri godine kasnije saznala je da ga ima i sve se promijenilo

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 11.10.2017 / Rubrika:
Foto: Ashlee Hunt/instagram
0

Ovo je mjesec kad se borimo protiv raka dojke. Odlučile smo se malo više posvetiti svim prekrasnim ženama koje boluju ili su preboljele ovu bolest. Jer one to zaslužuju

“Inače sam jako vesela i pozitivna osoba”, rekla je Ashlee Hunt, 31-godišnjakinja, oboljela od raka dojke. “Ali, tada sam bila ljuta”.

Dobila je krivu dijagnozu

Today and every day I am most thankful to be a #survivor!! Absolutely love my new shirt from @shop_hope25 !! 😍 I've followed Melissa's story and love that she is helping to raise awareness and inspire others battling cancer with these super cute shirts! 👌🏼 I've teamed up with her to be a Brand Enthusiast and I couldn't be more proud to wear this shirt! If you want to get a shirt for yourself or someone you know battling cancer you can use code ASHLEE10 for 10% off! 😘 Great way to support a survivor with her business and inspire others with a cute shirt! 💞 #hope25 #ThankfulThursday #TeamAshleeH #breastcancersurvivor #staypositive #nevergiveup #lifeaftercancer #livingbeyondbreastcancer #youngsurvivor #cancersurvivor #breastcancer #shorthairdontcare #cancercantbringmedown #punchfearintheface #inspire

A post shared by 🌸☀ Ashlee Hunt ☀🌸 (@buckeyebabe722) on

Prije deset godina Hunt je primijetila kvržicu na grudima dok si je brijala pazuhe. Odmah je dogovorila termin kod doktora, ali su joj rekli da se ništa ne brine. Nakon ultrazvuka je saznala kako ima fibroadenom, tumor dojke, koji se često događa kod mladih djevojaka.

Da je bila nešto starija vjerojatno bi ju poslali na daljnje pretrage, kao i na biopsiju, ali ovako je samo odlazila na redovite pretrage jer joj drugo nije bilo ponuđemo. Nastavila je sa životom i tri godine kasnije je otplatila svoj dug na fakultetu, kupila novu kuću i zaručila se.

Za to vrijeme njezina je kvržica narasla od veličine kikirikija do veličine golf loptice i htjela ju je ukloniti. Tada joj je drugi doktor rekao kako uopće nema fibroadenom, nego je u fazi II invazivnog duktalnog karcinoma. I kao što je rekla, bila je ljuta. Ne samo radi prvotne pogrešne dijagnoze, već i zato jer je borba s rakom teška, a ljudi ju često prolaze sami. Uz to nije znala nikoga tko ima rak i ovo joj je bilo potpuno novo. “Znam da sam u sebi pomislila kako neću uopće uspjeti. Saznala sam da sam puno snažnija nego što sam mislila”.

Ponovno ima rak

Uz to je još bila okupirana vjenčanjem. Sve se dogodilo u otprilike isto vrijeme. Išla je na kemoterapiju, dvostruku mastektomiju (operacija kojom se otklanja tkivo iz dojke), što je onda utjecalo i na njezino zdravlje. Bila je ljuta i tužna u isto vrijeme.

Ponovno je napravila samopregled grudi i ispod reza opipala kvržicu. “Ovo se ne događa. Opipala sam kvržicu. Odmah sam znala”, rekla je Hunt. Ovaj puta je odlučila biti glasnija i imala je boljeg doktora. Odmah je poslana na snimanje. Bez obzira na dvije mastektomije, rak je pronađen na mjestu gdje si je opipala kvržicu. Ponovno su uslijedile operacije i trenutno je na tabletama koje mora uzimati deset godina.

Danas je sretna

Hunt je aktivna na Facebook profilu, a ima i svoju stranicu posvećenu borbi protiv raka. 23. srpnja bilo je sedam godina otkad se njezin život promijenio u potpunosti.

“Danas je poseban dan jer sam shvatila kako već sedam godina imam rak i već sam ga dva puta preživjela. A tek sam napunila 31. godinu. Naravno da nisam ovako zamišljala svoj život. Ali bez obzira na sve, udana sam za svojeg najboljeg prijatelja. Naučila sam kako je to voljeti nekoga cijelim svojim bićem, kao i kako je kad je ista ljubav uzvraćena.

Upoznala sam nevjerojatne snažne žene. Dopustila sam si da plačem, ali isto tako i da uvijek moram nastaviti dalje. Naučila sam kako je obitelj jedina stvar koju ništa ne može zamijeniti. Naučila sam kako biti bolji prijatelj i kako imam najbolje prijatelje. Naučila sam biti pozitivna. Naučila sam cijeniti život i ne bih ništa mijenjala.”

Danas je dobro. Ipak, ima važnu poruku za žene diljem svijeta: “Educirajte se o svojem zdravlju. Mislila sam kako me doktori ne šalju na daljnje pretrage jer je sve u redu i jer nemam zašto brinuti. Ali, samo vi znate što vam se događa s tijelom.”

Trenutno očekuju dijete, malog dječaka, a cijelo ovo iskustvo ju je naučilo koliko je zapravo snažna.

Izvor: Glamour

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 11.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr