Potpuno iskreno

Lena Dunham u novom je eseju za Vogue objasnila zašto se morala podvrgnuti operaciji vađenja maternice

Iako neće moći roditi vlastitu, biološku djecu, posvajanje je prva opcija koju će pokušati istražiti

U novom eseju koji je napisala za novo izdanje magazina Vogue glumica, scenaristica i redateljica Lena Dunham otkrila je kako je nedavno bila na histerektomiji, operaciji uklanjanja maternice i cerviksa, piše The Cut.

Lena inače pati od endometrioze, bolesti koja uzrokuje da tkivo, koje bi se normalno trebalo nalaziti uz maternicu, raste izvan nje, a prošle je godine za vrijeme Met Gale morala hitno biti prebačena u bolnicu zbog komplikacija nakon jedne od operacija na kojoj je bila.

“Uz endometriozu od koje bolujem, zbog neke čudne izrasline koja mi se pojavila i nepravilnog rada reproduktivnih organa imala sam retrogradno krvarenje, odnosno, menstruacija mi je bila u potpunosti izokrenuta i trbuh mi se punio krvlju. Jajnik mi se tako smjestio uz mišiće oko sakralnog živca na leđima koji nam omogućuje da normalno hodamo, a uopće ne želim niti govoriti o tome što mi se dogodilo s maternicom. A jedina lijepa stvar vezana uz cijelu ovu priču bila je ta da mi je organ – koji bi inače trebao imati oblik žarulje – imao oblik srca”, napisala je Lena za Vogue.

Istražit ću svaku moguću opciju koja mi je preostala

Ova operacija znači da Lena neće moći začeti i roditi dijete pomoću vlastitog tijela, ali kaže kako će svakako istražiti sve preostale opcije. “Prije sam se osjećala nekako bespomoćnom, ali sada znam da ima i drugih opcija. Počet ću istraživati postoje li u mojim jajnicima, koji su ostali negdje unutar mog tijela i cijele te zbrke, jajašca. Ali cijelim ću se svojim bićem pokušati izboriti za pravo na posvajanje dijeteta”, dodala je.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr