Evo odgovora

Kugle za kupanje su fora, ali jeste li se ikada pitale imaju li one ikakav pozitivan učinak na našu kožu?

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 12.09.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Događa se potpuno ista stvar kao i sa šumećim tabletama

Sve mi koje imamo kadu znamo koliko je fino nakon napornog dana uroniti u mirisnu kupku i opustiti se. Za takve trenutke nezaobilazne su popularne kugle za kupanje koje sada možete kupiti na svakom uglu.

Fino mirišu, šarene i fora kada se rastapaju, ali koja je njihova svrha osim učiniti kupku zabavnijim iskustvom? Kako bi odgovorio na ovo pitanje, Allure je razgovarao s kozmetičkim kemičarom Randyjem Schuellerom i dermatologinjom Amy Wechsler.

Kao što se pretpostavljalo, ove šarene bombe nisu ništa drugo nego neškodljiva mješavina soli, bojila, ulja i nekih dodataka poput latica ruža ili šljokica. “Natrijev bikarbonat u vodi reagira s limunskom kiselinom kako bi se oslobodio ugljični dioksid. Događa se potpuno ista stvar kao i sa šumećim tabletama. Kugla se tada raspada i ispušta mirise, boje, ulja i svakojake dodatke”, pojašnjava Schueller.

No, što se tiče učinka na kožu, on je isti baš kao da ste u kupku dodali kap njegujućeg ulja ili soli. “Kugle za kupanje često sadrže ulja, a ona hidratiziraju i njeguju kožu”, kaže Wechsler. S druge strane, dodaje, mogu sadržavati i iritanse poput nekih mirisa i umjetnih boja. I da ne spominjemo da se šljokice mogu uvući tamo gdje ne bi smjele biti.

Dakle, ako je vaša koža osjetljiva, bit će ih bolje izbjegavati jer su one više stvar estetike nego što su korisne za kožu.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 12.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr