Možete već danas

Kronična neispavanost ili umor? Uz pomoć žlice, kažu znanstvenici, možete provjeriti spavate li dovoljno

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 10:03 05.11.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Jednostavan test žlicom otkrit će vam odgovor na pitanje

Teško se budite, iscrpljeni ste, ali svejedno nekako provedete dan budn. Ovo se često mnogima događa, a tijelo se toliko navikne na postojeću situaciju da niste sigurni jeste li samo umorni ili kronično neispavani.

Ovo dvoje se lako može ispreplesti, a kako bi znali spavate li dovoljno, postoji jedan jednostavan trik. Sve što vam treba jest žlica. Zvuči čudno?

Evo što trebate napraviti


Ovaj test razvijen je od strane istraživača u Chicagu, a sugerira stavljanje lonca, tave ili metalnog pladnja na ormarić pored kreveta, zajedno sa žlicom.

Tijekom poslijepodneva uzmite pauzu i odrijemajte neko vrijeme držeći u jednoj ruci žlicu točno iznad metalnog posuđa koje ste odabrali. Zapišite vrijeme, zatvorite oči i spavajte.

Kada zaspete, mišići će se opustiti, a žlica će vam ispasti iz dlana na pladanj, proizvesti buku i probuditi vas. Odmah nakon toga pogledajte na sat.

Ako ste zaspali u roku od pet minuta, užasno ste neispavani, no ako vam je trebalo 10 minuta, situacija je nešto bolja. Sve do 15 i više minuta znači da spavate sasvim dovoljno.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 10:03 05.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr