Jednom? Dvaput?

Koliko bismo često ustvari trebale pilingirati lice? Evo koji su znakovi ako pretjerujete

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:02 20.11.2016 / Rubrika:
Foto: MishaBeliy/Thinkstock
0

Nezamjenjiv je onaj osjećaj svježe, glatke kože nakon dobrog ‘struganja’, ali ako to radite svaki dan, riskirate iritacije, suhoću i ne tako dobar izgled kože

“Ako je vaša koža vidljivo oštećena, crvena, suha ili se ljušti, to su definitivno znakovi pretjerivanja s pilingiranjem”, kaže dermatologinja Ildi Pekar.

Možda vam se čini da piling uspješno uklanja suhe čestice kože, no gruba eksfolijacija radi više štete nego koristi i može dovesti do pucanja kapilara. Nakon pilinga obavezna je dobra hidratantna krema jer preskakanje ovog koraka isto ne radi koži dobro.

Mehanički pilinzi rade samo površinski

Arrangement of homemade cosmetics with a wooden background

Ako imate suhu ili osjetljivu kožu, koristite vrlo blage pilinge ili one na kemijskoj bazi koji se nanose kao maska. Eksfolirajući serumi su isto dobar odabir jer prodiru u dublje dijelove kože, dok mehanički pilinzi djeluju samo površinski.

Osim toga, mehanički pilinzi rade sitne porezotine na koži koje se ne vide golim okom, a kroz njih može ući štošta. Pilingiranje jednom tjedno je sasvim dovoljno, čak i za masniju kožu jer ne znači da je automatski moramo isušiti i lišiti svega ako proizvodi više sebuma.

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:02 20.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr