Jednostavno

Kako doma uz jeftini make-up potpuno prekriti tetovažu (kad to baš morate)

Studije pokazuju da na razgovoru za posao bolje prolaze pojedinci čije se tetovaže ne vide, stoga vam donosimo jednostavan način za njihovo uklanjanje

Svaka generacija za sobom donosi nešto novo. Od dugih kosa do kratkih haljina, od nošenja špičastih grudnjaka do podrapanih traperica, svaka se od njih po nečemu razlikovala od one prethodne. Dolaskom novoga milenija generacijska razlika sve više postaje očitija zahvaljujući tetovažama.

Tetoviranje je iz opskurnih salona u zamračenim ulicama prešlo na televizijske ekrane polako postajući sve prihvatljivije, a sve zahvaljujući reality TV-u. Tetovaže su preko noći postale popularne. No, unatoč njihovoj popularnosti danas još uvijek postoje brojne profesije koje zahtijevaju ozbiljan formalni izgled. Imajući to u vidu, donosimo vam jednostavni trik kako prekriti tetoviranu kožu.

1. korak: Odredite kakvu tetovažu imate

https://www.instagram.com/p/BVeR_K-gNk-/

Nije isto prekriti tetovažu u boji ili crno-bijelu tetovažu. Zavisno o tome kakva je boja vaših tetovaža uvijek odaberite onu boju na suprotnoj strani spektra. Dakle, radi li se o zelenoj boji nju prekrite crvenom bojom. Kako bi vam određivanje boja za prekrivanje bilo što jednostavnije pogledajte kotač boja. Ukoliko imate crno-bijelu tetovažu, koristite narančastu i crvenkastu boju. Nije važno koristite li korektor u boji ili sjenilo za oči ili ruž.

2. korak: Hidratacija i puder

Prije bilo kakvog početka prekrivanja tetovaže, na mjesto koje želite prekriti stavite primer, a nakon toga puder koji odgovara nijansi vaše kože. Koristite ili tekući ili puder u sticku. Pobrinite se da puder i primer ne stavite samo na mjesto tetovaže, već da ih nanesite i oko nje.

3. korak: Prekrivanje bojom

Nakon što ste na tetovirano mjesto nanijeli primer i puder vrijeme je da nanesete boju iz prvog koraka. Nužno je napomenuti da boju treba tapkati po tetovaži, ne vući. Na taj ćete način tetovažu bolje prekriti.

4. korak: Korektor

https://www.instagram.com/p/BVVTq5UghCL/

Koristite bilo koji korektor koji je za jednu nijansu svjetliji nego puder kojeg ste koristili u drugom koraku. Korektor također nanesite tapkanjem. Nakon što ste gotovi potrudite se da rubove dobro stopite s kožom kako ne bi bilo grubih i vidljivih prijelaza.

5. korak: Puder u prahu

Čestitamo, došli ste do kraja, ali prije negoli se sa svojom svježe prekrivenom tetovažom pojavite na poslu potrebno je napraviti još ovaj mali korak. Kako bi se višak vlage upio na njega je potrebno nanjeti puder u prahu. Za najbolji rezultat koristite puder u boji kože.

Vizualna pomoć

Kako bi vam gore navedeno što bolje približili u nastavku donosimo video. Pogledajte kako to radi jedna YouTuberica.

 

 

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr