Wow...

Još jedan bizaran savjet s lifestyle stranice Gwyneth Paltrow: Ovoga puta predlažu klistiranje kavom kod kuće

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:00 11.01.2018 / Rubrika:
Foto: DAVID MCNEW/afp
0

Još jedna od “briljantnih” Goopovih ideja za početak nove godine

Goop, lifestyle online stranica čija je začetnica poznata američka glumica Gwyneth Paltrow, kao što već vjerojatno jako dobro znate prepuna je bizarnih i opasnih savjeta o zdravlju i ljepoti, poput onog o parenju vagine parama divljeg pelina ili neizmjernoj važnosti klistiranja za izbacivanje štetnih organizama iz tijela.

E, kad smo već kod klistiranja – najnovija ideja koju su, kako to već biva svake nove godine, iz Goopa prezentirali jest klistiranje kavom pomoću uređaja Implant O’Rama, za koje tvrde kako može “olakšati simptome depresije, zbunjenosti i napetosti, umiriti alergije i, ono što je najvažnije, umanjiti sve snažne bolove”.

Ovo je samo jedan od savjeta koji su podijelili na stranici povodom novogodišnjeg plana detoksikacije za bolji život, samo što očito nisu obratili pažnju na činjenicu kako su ovakvi rituali klistiranja kavom u nekoliko slučajeva čak doveli do smrti te bolnog ‘spaljivanja’ rektuma, piše Huffington Post.

Komplikacije koje ovakav postupak može uzrokovati još uvijek nisu do kraja poznate, ali do njih, očito, dolazi

Također, u jednom od izvješća američkog Magazina za gastroenterologiju stoji kako, iako je klistiranje kavom ovakve vrste korišteno kao “alternativna terapija za razne bolesti, uključujući rak i zatvor, njegovi efekti još uvijek nisu znanstveno dokazani, a komplikacije koje može uzrokovati još uvijek nisu do kraja poznate.” Tako da – nemojte ovo isprobavati doma. Ni bilo gdje drugdje…

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:00 11.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr