Još jedan u moru suludih trendova

Jesi li i ti ‘slim thick’ djevojka? Nisi? Zašto nisi?

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 11:00 09.05.2017 / Rubrika:
Foto: Kim Kardashian/Instagram
0

Na prvi pogled promoviranje zdravog načina života, vježbanja, zdravih oblina i svega što smatramo sasvim pozitivnim. Ali zapravo, iza svega stoje potpuno nerealistična očekivanja i budalaštine koje trebamo ignorirati

Jeste li već čuli za izraz ‘slim thick’? Da, u početku se radilo o promicanju trenda oblina, vježbanja i svega zdravoga, ali je zatim preraslo u promicanje nečega što nije dostupno svakome i što nije realno. A što zapravo znači termin ‘slim thick’? Pa, Urban Dictionary je to opisao ovako nekako:

“Djevojka s velikim/izvježbanim bedrima, prćastom guzom, bokovima normalne veličine i ravnim/izvježbanim trbuhom. Takve su djevojke mršavije od ‘djevojaka s oblinama’, ali se i dalje smatraju djevojkama koje imaju obline. A ono što zapravo definira ‘slim thick’ djevojku su njena velika, sočna bedra u kombinaciji s isklesanom figurom. One mogu imati i manje obline od klasičnih djevojaka s oblinama (koje imaju idealnu figuru pješčanog sata).”

Okej, sad si dajte vremena da procesuirate što se ovdje točno dogodilo. I nama je trebalo neko vrijeme. I sad pitanje – na koga ste prvo pomislili kad ste pročitali ovu ‘definiciju’? Da, sestre Kardashian-Jenner je točan odgovor.

Vježbanje, zdrava prehrana i nešto treće (i četvrto)

New pics on my app #KKWAPP

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

I okej, promoviranje zdravih, istreniranih tijela, zdravog načina života, oblina – je li to loše? Pa, ne bi bilo loše da se radi o tome. Samo o tome. Ali radi se o nečem potpuno drugačijem. Poznato je, naime, kako Kardashianke ne koriste isključivo sprave u teretani i zdrave namirnice na tanjuru kako bi dobile spomenuti ‘slim thick’ izgled, već tu svoje prste imaju i plastični kirurzi i steznici koje svakodnevno nose i time preoblikuju vlastito tijelo kako bi postigle to toliko željeno ‘savršenstvo’.

Marissa Mayfield iz tvrtke Equinox Fitness objašnjava kako se tijelo koje je u isto vrijeme i tijelo s oblinama i isklesano tijelo MOŽE postići isključivo vježbanjem i pravilnom prehranom, piše The Tab. “Fokusirajte se na donkey kicks-e ili rad s pilates spravama koji vježbaju core i donji dio tijela, a na taj ćete način postići tanji struk, dok ćete na nogama i stražnjici izgraditi mišiće. Također biste se trebali hraniti zdravo i izbjegavati ugljikohidrate te biste trebali voditi računa o redovitoj hidrataciji”, tvrdi Mayfield.

Ovo nije nešto što može postići svatko ako to dovoljno jako želi. Ovo je samo nerealno

I sve to zvuči sasvim u redu. No ipak uopće nismo uvjerene da je samo to dovoljno za postizanje famoznog ‘slim thick’ izgleda koji se sve više promovira u javnosti. I koji nije zdrav – kao što na prvu, ili barem iz Marrissinog opisa, izgleda. Također, vjerojatno mislite da je uopće suludo pričati o tome i pokušati ljude uvjeriti da ovo nije zdravo i ostvarivo jer da, sigurno već svi to znaju. Ali, znaju li?

A onaj, zapravo i najveći problem u cijeloj ovoj priči jest taj da su tipovi tijela nešto što postoji. Da su kosti nešto što postoji. Tipovi mišića također. I sve se te stvari ne mogu preko noći promijeniti. I ne može “baš svatko postići ovakav izgled ako to dovoljno jako želi”, kao što vrišti sa svake fotografije koja promiče privlačnost spomenutog trenda.

I zapravo, ovdje se radi o još jednom trendu koji na prvi pogled promiče ‘stvarne žene’, različitost, zdravlje i sva ostala sr*nja koja nam pokušavaju servirati, a ustvari nam se potajno smiju ako imamo obline, a nemamo ravan trbuh, ili imamo ravan trbuh i ravnu stražnjicu, ili imamo ravan trbuh i veliku stražnjicu, ali mršave noge. Ali prilično smo sigurne da vi nećete pasti na ovu glupost. Nadamo se.

Također, vjerojatno mislite da je uopće suludo pričati o tome i pokušavati ljude uvjeriti da ovo nije zdravo i ostvarivo jer, da, sigurno već svi to znaju. Ali, znaju li?

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 11:00 09.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr