Oprezno

Jedna se žena zarazila herpesom isprobavajući tester ruža u Sephori i sad ih tuži

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:30 03.11.2017 / Rubrika:
Foto: sephora instagram
0

Da, moguće je

Ako u drogeriji isprobaš ruževe testere postoji velika šansa da ćeš dobiti neku infekciju jer je ovo vrlo lak način prijenosa bakterija i virusa. Upravo se to dogodilo ženi iz Kalifornije koja je u dućanu poznatog brenda Sephora dobila herpes nakon isprobavanja ruževa.

Pažljivo s testerima

Odvjetnici tvrde kako je ženi dijagnosticirana infekcija HSV-1, poznatija i kao herpes na ustima. Sada tuži cijeli brend zbog emocionalne boli, koju je doživjela jer oni nisu stavili zasebne, individualne testere.

Dermatolog Joshua Zeichner kaže kako je korištenje tih testera vrlo opasno. “Virusi žive na raznim staništima, a samo jedno od njih je i ruž ili pak balzam za usne. Ako netko tko ima herpes koristi ruž, logično je da će onaj koji ga iza njega koristi također dobiti ovaj virus”, rekao je Joshua. Tako da očito se herpes može dobiti na ovaj način.

Dermatolog savjetuje da ne nanosiš ruž u trgovini izravno na usta, već ga isprobaj na ruci ili ga dobro očisti s malo alkohola prije upotrebe. Isto vrijedi i za drugu šminku. Uvijek je prvo očisti, a tek onda nanesi.

Izvor: Insider

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:30 03.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr