Zanimljivo

Jedna mala promjena će ti pomoći da spavaš bolje, a ima veze sa ostavljanjem tvojeg mobitela u drugoj sobi

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:00 18.11.2017 / Rubrika:
Foto: Marco Verch/flickr
0

Spavaš li u blizini svojeg mobitela? Možda bi trebala prestati

Mobitele koristimo sve više, a poznato je kako ih čak i dok spavamo držimo blizu sebe. Stručnjaci vjeruju kako bismo ovo trebali prestati raditi ukoliko želimo bolje spavati. Ostavi mobitel u drugoj sobi i ne razmišljaj o njemu.

Postoji više razloga

Ellen Vora je psihijatrica i objasnila je kako ova ideja može napraviti velike razlike u spavanju. Ona navodi tri glavna razloga zašto ostaviti mobitel u drugoj prostoriji dok spavaš. Prvo, svjetlo mobitela koje dolazi od ekrana nas može probuditi, a uz to nas ometa dok spavamo. Možda toga nismo ni svjesni, ali ono je prisutno i utječe na naš san. Na primjer, ako te netko zove dok spavaš i svijetli ti ekran mobitela, možeš pomisliti da je dan i da možda kasniš na posao ili dogovor, dok je zapravo i dalje noć. Ovo je stresno buđenje koje nitko ne voli i koje ti nije potrebno.

Drugi razlog je, ako se i probudiš usred noći posegnut ćeš za mobitelom jer ti je pri ruci i provesti neko vrijeme na njemu, umjesto da se vratiš odmah spavati. Posljednji razlog je isto tako vrlo logičan. Možda si zaboravila ugasiti internet i sada ti svako malo zvoni ili vibrira jer ti stižu razne notifikacije.

Najbolje je da mobitel, barem dok spavaš, ostaviš negdje daleko od sebe. Što dalje možeš i ne misliš na njega sve do idućeg jutra.

Izvor: Her

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:00 18.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr