Svaka čast!

Jedna je profesorica došla do odlične ideje kako pomoći curama koje su iznenadno dobile menstruaciju

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 11.10.2017 / Rubrika:
Foto: U.S. Embassy Tel Aviv/flickr
0

Odlučila je pomoći curama koje su nenadano dobile menstruaciju, a takvih je mnogo. Prekrasna gesta, koja iziskuje malo vremena i napora, a učenicama znači puno

Kristin Heavner je profesorica u srednjoj školi i zna koliko je srednja škola teška, pogotovo za cure. Odlučila je napraviti prekrasnu stvar i podijeliti ju na svojem Facebook profilu. Napravila je prave male paketiće s nužnim stvarima za menstruaciju, a potom ih je stavila na svoj stol kako bi ih tko god želi mogao diskretno uzeti. Odlična ideja, koja je sigurno pomogla nespremnim curama. Nadamo se kako će još neke profesorice probati provesti ovu ideju u svojoj školi.

Stvarno im pomaže

“Za sve profesore u osnovnoj i srednjoj školi (ako vam je neugodno s idejom da cure imaju menstruaciju vjerojatno ne biste ni trebali ovo čitati, ali onda se barem zapitajte zašto vam je neugodno jer kad bolje pogledate, pola svijeta ima menstruaciju).

Radim ovo sad već neko kratko vrijeme. Koristim svoje stare torbice za šminku i u njih stavljam sve što je jednoj curi potrebno za njezinu menstruaciju. Nešto kao paket proizvoda. Ovo je za sve one učenice koje nepripremljeno i neočekivano dobiju menstruaciju. U srednjoj se školi ovo događa često. U torbicu stavim par uložaka i nekoliko tampona te vlažne maramice. Cure znaju da me mogu doći pitati i da će dobiti sve što im je potrebno. Naravno da je ovo diskretno i zabavnije nego da im samo dam uložak. Uvijek im kažem da uzmu koliko misle da im treba za cijeli dan. Nekad ih i pitam treba li im možda paket i za doma.

Ove torbice su jako lagane i zgodne. Naravno da uloške mogu dobiti i u uredu ravnatelja, ali možda im je to malo nespretno jer moraju otići do njega, čekati u redi i tek ga onda tražiti što im treba. Ovako im je puno lakše.

Samo sam htjela ovo podijeliti, a sad je vrijeme da se vratim svojem poslu profesorice.”

Izvor: Pop Sugar

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 11.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr