Oduševljene smo

Inovacija osamnaestogodišnjaka: Uz ovaj grudnjak do ranijeg otkrivanja raka dojke

Piše: dianaradobuljac / Vrijeme: 14:15 08.05.2017 / Rubrika:
Foto: Instagram
0

Meksikanac Julian Rios Cantu ima samo osamnaest godina, a njegova inovacija će spasiti život mnogim ženama diljem svijeta

Otkako mu je majka preminula od raka dojke ovaj tinejđer želi pomoći svim ženama kako bi na vrijeme otkrile rak dojke. Nakon ovakvih vijesti svijet zaista postaje ljepše mjesto za život.

Julian je zajedno sa svoja tri prijatelja osmislio takozvani Eva grudnjak koji u sebi sadrži 200 biosenzora koji mjere temperaturu, veličinu i težinu grudi. Žene bi ga tjedno trebale nositi tek 60-90 minuta, a putem aplikacije bi pratile informacije koje su očitali biosenzori.


 

Ova ideja je još u nastajanju i zasad je napravljen samo prototip Eva grudnjaka.Ipak,  mladi Julian je s trojicom svojih prijatelja na GSEA natjecanju u Frakfurtu ove godine osvojio prvo mjesto i 20 000 dolara kao poticaj da se projekt i dalje razvija. Njihova ideja je prepoznata kao vrlo kvalitetna i nadasve izvediva. Nadamo se kako će se uz novčane poticaje Eva grudnjak što prije distribuirati i na taj način početi pobjeđivati ovu zloćudnu bolest.

 

 

 

Piše: dianaradobuljac / Vrijeme: 14:15 08.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr