Budite oprezne

I to se ponekad događa: Ovo je 5 načina na koje možete ozlijediti vaginu

Piše: Eva Benedik / Vrijeme: 08:01 28.09.2016 / Rubrika:
Foto: Pinterest
0

Infekcije gljivicama i urasla dlačica česti su problemi koji se javljaju kod mnogih žena

Ali vagina, kao i svaki drugi dio tijela, nije imuna ni na povrede, izrasline, otekline, ogrebotine, oštećenja. Evo pet načina na koje možete povrijediti ovaj, inače dobro zaštićen, dio ženskog tijela.

1. Modrice

Ove ozljede su rijetke, ali se ipak mogu dogoditi. Možda ste se penjali preko prozora i u raskoraku nezgodno udarili, možda ste pali sa stabla berući jabuke ili ste intenzivno vozili bicikl uzbrdo. Možda ste pak dobili kakav udarac tijekom poroda pa tako zaradili masnicu na nezgodnom mjestu. Primijetit ćete izraslinu, oteklinu i crno-plavu boju kao rezultat krvi koja se skupila ispod kože. Modrica će brže proći ako stavljate led.

2. Fraktura zdjelice

Lom kosti u zoni zdjelice (pelvisa) je rijetka povreda i čini samo tri posto fraktura koje se događaju na tijelu. Ali događaju se. Ta kost zna puknuti obično u prometnim nesrećama ili padu s bicikla. Uglavnom su to manji lomovi, prilično su bolni i morate mirovati. No, ne zahtijevaju operaciju.

3. Posjekline

Većina povreda ispod struka događa se zbog depilacije. Sve žene koje su bile na takvim tretmanima znaju da dolazi do neželjenih posjeklina. Jedan od najvećih problema odstranjivanja dlačica u toj zoni je, što zna urasti dlaka pa mali problem postaje veliki. Mjesto se može upaliti i vrlo je bolno. Osim toga, nedostatak dlaka na intimnom dijelu tijela čini vas izloženijima infekcijama. Ne činite to stalno, odmorite se koji mjesec. Da biste isključili herpes ili bradavice, odmah odjurite ginekologu primijetite li leziju ili izraslinu.

4. Opekline

Brazilska depilacija je za mnoge djevojke noćna mora, s dobrim razlogom. Prevrući vosak može iziritirati osjetljivu kožu i čak izazvati opekline. Iskusna kozmetičarka znat će idealnu temperaturu ili će koristiti termometar, ali ako vam je svejedno prevruće, a vjerojatno jest, stavite hladne komprese. One će smanjiti crvenilo i bol. Radite li to sami, jako pazite i provjerite temperatru voska na zapešću prije nanošenja na bikini zonu.

5. Razderane stidne usne

Ako ste dolje jako suhi, a dogodi vam se malo grublji seks, stidne usne, kožni nabori koji štite vanjski otvor mokraćne cijevi i vagine, mogu se razderati. Ako krvarite, ako vam nije ugodno kad mokrite ili vas dolje boli, to može biti signal mehaničkog oštećenja. Rijetko je jer je prirodna lubrikacija dovoljna da to spriječi, ali se ipak događa. Koristite li seksualne igračke, događa se češće. Ili tijekom prvog odnosa. Tretman je obično da se pusti da stidne usne zacijele same, ali ponekad je potreban poneki šav.

Piše: Eva Benedik / Vrijeme: 08:01 28.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr