PREDIVNA JE

Greta ima 66 godina, a s 59. se počela baviti plesom na šipci. Želi da nešto naučite iz njenog primjera

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:00 17.03.2017 / Rubrika:
Foto: screenshot
0

Poslušajte njene savjete i živite život punim plućima

Greta Pontarelli danas ima 66 godina, a plesom na šipci bavi se od svoje 59. godine i potpuno je genijalna.

Iako nitko nije očekivao da će se, nakon prvog sata plesa, zapravo vratiti i nastaviti se baviti ovom aktivnošću, Greta je svima dokazala potpuno suprotno. Vratila se i nastavila se vraćati sada već punih sedam godina i apsolutno smo joj zavidne na pokretima. Pogledajte:

‘Želim doživjeti duboku starost i znam da moram učiniti nešto po tom pitanju’

“Bila sam zaglavljena na uredskom poslu gdje sam puno toga radila sjedeći za računalom i, iako sam se bavila fizičkim aktivnostima, osjetila sam da si ne pružam ono što mi je potrebno… I tada sam shvatila da moram izaći i pronaći nešto čime ću se baviti, zato što zaista želim doživjeti duboku starost.

‘Mislili su da se nakon prvog sata više neću vraćati’

Mislim da je, nakon što sam posjetila prvi sat plesa, moja učiteljica mislila da se neću vratiti nazad. Jer, tad se nisam mogla ni popeti na šipku”, ispričala je Greta.

Ali, bilo je potrebno svega nekoliko uvodnih sati kad je počela shvaćati da su barijere samo u glavi i da i ona može napraviti sve što mogu napraviti i djevojke u 20-im i 30-im godinama života. I malo po malo postajala je sve bolja i bolja, a danas joj na njenim nevjerojatnim vještinama zavide i puno, puno mlađe djevojke.

‘Svoju sam konkurenciju vidjela u ogledalu’

Greta se odlučila natjecati ni sa kim drugim već sa samom sobom – i to joj je bila najbolja motivacija da uspije i da bude svakim danom sve uspješnija. “Svoju sam konkurenciju vidjela u svom ogledalu”, tvrdi Greta.

“Shvatila sam da je u životu zaista jako bitno ganjati vlastite snove. I ponekad, oni se baš i neće manifestirati na način na koji vi to želite. Ali ja bih radije živjela s tim malim, sitnim izazovima koji nisu uspjeli, nego živjela život u kojem bih se neprestano pitala – Što bi bilo kad bi bilo”, dodaje Greta i želi da svi nešto nauče te za sve ima jedan inspirativan savjet.

‘Ne smijete pustiti da vam išta bude prepreka na putu do ostvarenja vaših snova’

“Želim da ljudi znaju da ne smiju pustiti godine niti bilo koju drugu prepreku da ih spriječi da strastveno krenu u ostvarivanje svojih snova”, poručuje Greta. I svi bismo je, zaista, trebali poslušati.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 16:00 17.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr