SADA ZNAMO

Evo zašto je za vaše mališane sladoled bolji izbor nego ostali slatkiši

Nije svejedno hoćete li vašem djetetu ponuditi gumene bombone ili sladoled

Svatko tko je ikada probao i odustao od pranja zubi svojim mališanima ili ih pokušao podmiti kako bi to napravili ima opravdan razlog da se boji zubara. Znamo kako te slatke napasti mogu uništiti zube, ali dječji stomatolozi tvrde kako su jedni slatkiši ipak malo bolji nego drugi.

Gumeni bomboni opasniji za zube nego sladoled

Gumeni bomboni i lizalice su za razliku od sladoleda i keksa daleko više opasniji za dječje zube koji su osjetljivi na karijes. Naime, nakon što djeca pojedu sladoled ili keks, sitni ostaci hrane mogu se vrlo lako isprati s vodom ili slinom u ustima, dok se gumeni bomboni lijepe za zubnu caklinu, Ujedno, kiselina u tim slatkišima napada caklinu i dovodi do erozije zuba. Lizalice primjerice ostaju puno duže u ustima nego sladoled, a šećer koji je prisutan u njima tako puno više napada dječje zube. Čak i nakon što pojedu taj slatkiš, između njihovih zuba ostaju sitni komadići hrane koji uzrokuju nastanka plaka, odnosno karijesa, navodi Pure Wow. 

No, bez obzira kojim se slatkišem vaša djeca počaste, bitno je da ih kasnije pravilno operu pastom za zube. A nije na odmet upotrijebiti i zubni konac.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr