FUJ

Evo zašto biste mrežicu za tuširanje odmah trebali zafitiljiti u smeće i to sa zaletom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 09:42 18.10.2016 / Rubrika:
0

Simpatične, praktične i korisne, ali i opasne

Mrežice za kupanje ili tuširanje praktične su jer rade najbolju pjenu od gelova za tuširanje i jednostavno se mogu objesiti da vise u tušu. Također potiču cirkulaciju kada se masirate tijekom tuširanja te uklanjaju mrtve stanice kože.

Sve bi bilo super da te mrežice nisu leglo različitih organizama nevidljivih ljudskom oku. J. Matthew Knight, jedan od dermatologa koji je striktno protiv korištenja mrežica, kaže da mrtve stanice kože ostaju zarobljene u njihovim brojnim slojevima.

Odmah je bacite u smeće


Još je gore, napominje, ako mrežicu ostavite u tuš-kabini nakon što ste se otuširali. Vlaga i para od vruće vode množi bakterije nevjerojatnom brzinom što posljedično stvara plijesan i gljivice. U samo nekoliko sati po njoj gmiže par milijuna bakterija. Prilično fuj, zar ne?

Ako vam ništa nije dovoljno dobro za tuširanje, mrežicu mijenjajte barem jednom ili dvaput mjesečno. Nova košta samo par kuna, a može vas poštediti zaraze.

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 09:42 18.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr