Korisni savjeti

Evo koju biste hranu trebale jesti, a koju izbjegavati ako želite izgubiti kilograme, ovisno o tome kakav tip tijela imate

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:00 07.04.2017 / Rubrika:
Foto: Aniskova_Yulia/Thinkstock
0

Ovo je dobro znati

Svaki je tip ženskog tijela poseban, prekrasan i savršen. Ali jeste li se ikada zapitale zašto svaki čovjek skuplja masne naslage na točno određenim dijelovima tijela, dok ih na drugima gotovo i nema?

Nekima su bolna točka bokovi, dok je drugima to stražnjica ili pak trbuh. Svatko od nas ima problematična područja, a gubitak kilograma, pored ostalih faktora, ovisi i o tome kakav tip tijela imamo.

A evo koje namirnice najbolje funkcioniraju kod određenih tipova tijela kad je riječ o lakšem gubitku kilograma, piše Bright Side.

Tip tijela: Pravokutnik

Djevojke ovakvog tipa tijela imaju uske bokove i nedefiniran struk, a iako teže nakupljaju kilograme, ipak bi trebale u svoju prehranu uklopiti namirnice bogate zdravim masnoćama, poput avokada, badema i lososa te biljne proteine. Koliko god bile mršave, ipak je važno voditi računa o zdravoj prehrani i ne jesti previše slatkiša i brze hrane.

Tip tijela: Jabuka

Ako imate ovakav tip tijela, najviše kila nakupljate na predjelu trupa. Stoga je najbolje da jedete češće, ali u manjim porcijama tijekom dana, točnije oko šest puta dnevno.

Trebale biste konzumirati namirnice bogate vlaknima, voće, povrće, vitamin C i mliječne proizvode sa smanjenim udjelom masnoća. Ako pak jedete jogurt, pobrinite se da to bude jogurt koji vam poboljšava probavu, a trebale biste izbjegavati hranu koja vas napuhuje i izaziva vjetrove. To su kruh, brza hrana i određeno povrće (mahunarke, najčešće).

Tip tijela: Kruška

Ovakav tip tijela karakteriziraju veći bokovi, a manje grudi. Djevojke s ovakvim tipom tijela najčešće nakupljaju kilograme na bokovima i bedrima i često se suočavaju s nakupljanjem vode u tim dijelovima. Stoga bi definitivno trebale konzumirati više mesa, ribe, jaja, mliječnih proizvoda i općenito namirnica bogatih proteinima. Od voća, za vas su idealni ananas i lubenica, zato što čiste organizam i izbacuju toksine koji usporavaju metabolizam. A posebna je preporuka da to voće kombinirate sa zelenim čajem.

Od hrane koju biste trebale izbjegavati tu su; preslana hrana, riža, kruh i tjestenina. Te namirnice možete zamijeniti njihovim ekvivalentima od cjelovitih žitarica.

Tip tijela: Pješčani sat

Iako je ovo tip tijela koji bi najviše žena htjelo imati, žene koje ga zaista i imaju najviše kilograma nakupljaju, pa, u gotovo svakom dijelu tijela. I da, kronično im, vrlo često, nedostaje mišićne mase.

Takve djevojke su pod većim rizikom od povišenja šećera u krvi, zbog čega biste trebale konzumirati hranu sa smanjenim glikemijskim indeksom i jesti šest manjih obroka tijekom dana. Jedite više voća i povrća, kao i zdravih masnoća i proteina. Izbjegavajte pak rižu, bijeli kruh i tjesteninu od bijelog brašna, a također ih možete zamijeniti namirnicama od cjelovitog zrna.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:00 07.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr