Korisno

Dva izuzetno lagana načina rješavanja proširenih pora koja možete isprobati već danas

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 20.08.2017 / Rubrika:
Foto: Dmitrii Kotin/Thinkstock
0

Nemojte se osjećati loše u vlastitoj koži, nego napravite nešto po pitanju toga

Proširene su pore pored bora i akni glavni problem svake žene. Upravo zato ne čudi što je industrija ljepote na pronalazak rješenja utrošila vrtoglave svote novaca, ali unatoč utrošenom novcu lijek za proširene pore još uvijek nije pronašla. Proširene su pore uzrokovane genetskim faktorima i gubitkom kolagena.

No, ne valja očajavati jer privremeno rješenje ipak postoji. Prvi je korak održavanje lica čistim. “Koristite malo šminke i obavezno je uklonite svaki dan kako se ostaci ne bi uhvatili za pore”, rekla je doktorica Ellen Marmur. Doktorica također preporuča da pritom koristite i sredstvo za pranje lica i sredstvo za piling koji sadrže vitamin C kako bi posvijetlili pore.

U Koreji, recimo, žene prakticiraju dvostruko pranje lica: prvo pomoću sredstva za čišćenje na bazi ulja, a potom pomoću običnog gela za čišćenje lica. Lice tada ostaje potpuno čisto jer takav način pranja s njega uklanja svu prljavštinu. Trake za čišćenje pora također pomažu. One uklanjaju sve one žućkastosive nakupine kojima se tijekom vremena ispune pore.

Drugi je korak povećanje kolagena. Ukoliko se pitate gdje kolagen pronaći, utoliko ne očajavajte jer njega sadrže sve kreme protiv starenja kože. Pozornost obratite i na proizvode koje u sebi sadrže retinol i peptide, a kožu obavezno na dnevnoj bazi zaštitite od sunca koristeći najmanje faktor 30. Dakako, za povećanje kolagena se možete obratiti i svome dermatologu koji će preporučiti najbolji postupak za vas.

Izvor: Harper’s Bazaar 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 20.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr