spašava život

Dermatolozi tvrde kako je ovo najvažnija stvar koju, barem jednom godišnje, moramo napraviti za svoju kožu (i zdravlje)

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:00 09.01.2017 / Rubrika:
Foto: thinkstock
0

Ovo oduzima tek nekoliko sati u godini, a doslovno nam može spasiti život

Čistite li redovito lice od šminke prije spavanja? Koristite kreme sa zaštitnim faktorom prilikom izlaganja suncu? Imate sve moguće kreme i čistilice koje koristite kako bi vam koža ostala što zdravija i sjajnija? Ako je odgovor na svako od ovih pitanja potvrdan, znači da redovito brinete za svoju kožu, pa samim time i za svoje zdravlje, i to je odlično.

No, čak i ako opsesivno brinete o svojoj koži, možda zaboravljate jednu vrlo važnu stvar na koju bismo trebali obratiti pozornost barem jednom svake godine. Naime, dermatolozi tvrde kako bismo svake godine obavezno, barem jednom, trebali otići na pregled madeža. Dermatolog Robyn Notterman tvrdi kako je jednom godišnje ovakav pregled zaista preporučljiv i iznimno važan. A tijekom tog pregleda dermatolozi skeniraju našu kožu, kako bi mogli vidjeti je li se na njoj pojavio madež koji bi mogao biti potencijalno štetan za naše zdravlje, s obzirom na njegov oblik, boju ili pojavu općenito.

Najbolji način preveniranja raka kože i sličnih oboljenja upravo je skeniranje madeža, pogotovo onih novih koji su se tek pojavili ili pak onih koji su promijenili boju ili veličinu. Liječnici svesrdno preporučuju ovakve preglede, jer nekoliko sati jednom godišnje koje ćete izdvojiti na pregled mogli bi vam spasiti život.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:00 09.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr