ZALJUBLJENE SMO!

Čokoladno ljubičasta kosa najnoviji je trend i izgleda senzacionalno

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:01 29.10.2016 / Rubrika:
Foto: hannahthepainter/Instagram
0

Na Instagramu je trenutno hit ova prekrasna boja kose i mi smo se zaljubile

Hannah Edelman, frizerka i vlasnica Salona Brush in Hand u Brooklynu, prošli je tjedan na Redditu objavila fotke koncepta bojanja kose u čokoladno-ljubičastu boju i djevojke su istog trena poludjele za njom.

Hannah i njena frendica, Marlena, zajedno su ovaj koncept bojanja smišljale nekoliko mjeseci. Hannah je bojala, a Marlena je velikodušno ponudila svoju kosu kao podlogu.

Izgleda genijalno

“Prvo sam Marleninu kosu obojala u jako svijetlo plavu boju, a nakon nekoliko mjeseci sam joj obojala vrhove, kako bih dobila taj izmiješani prijelaz. A upravo zbog toga ovakvu je kosu prilično jednostavno održavati, jer se dalje ne mora toliko često bojati. Nakon tri mjeseca Marlena se vratila, a njena je boja i dalje izgledala sjajno i jedino što sam tada morala napraviti jest, kako ja to zovem, multi-živo bojanje”, objasnila je Hannah za InStyle.

Proces je dosta dug

Having a mauvement with Marley Maurve 💕

A post shared by Bushwick Brooklyn Hair Painter (@hannahthepainter) on

A zatim je krenulo bojanje ružičastom bojom.

“Htjela sam postići dojam dubine na potiljku, zbog čega sam ondje koristila čokoladno-smeđu i svjetlo ljubičastu boju. Boje su postepeno, kako sam se bližila vrhu glave, postajale svjetlije”, opisuje Hannah.

“Mislim da je najupečatljiviji dio topla ružičasta boja oko njena lica. Kad sam pomiješala svjetlo smeđu s ružičastom bojom, dobila sam taj prekrasan ton boje lososa”, dodaje.

Nema puno muke s održavanjem

Expanding this chocolate mauve madness 🍫🍫🍫

A post shared by Bushwick Brooklyn Hair Painter (@hannahthepainter) on

Iako je Marlenina kosa prvo obojana u svjetliju boju, isti se rezultat može dobiti i na tamnijoj kosi, ali vrhovi moraju ipak moraju biti svjetlo plave boje kako bi se ovi zanimljivi tonovi kasnije vidjeli. Ako vrhovi nisu dovoljno svijetli, željene nijanse mogle bi biti drugačije nego što to izgleda na Marleninoj kosi, a i ranije će početi blijedjeti.

Što se održavanja ovakve boje tiče, morate napraviti sljedeće: koristiti proizvode bez sulfata koji su namijenjeni upravo obojenoj kosi, rjeđe prati kosu – i to će, u principu, biti dovoljno.

“Uvijek preporučam da korijen kose ostavite u svojoj prirodnoj boji, a to je odlična opcija ukoliko vam je preko ljeta kosa posvijetlila, a sad želite pokušati s nečim novim bez da kemikalijama oštećujete vlasi. A koji je najbolji dio? Kosa će vam do proljeća ponovno biti u vašoj prirodnoj boji, jer će se ova boja dotad isprati”, poručuje Hannah.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:01 29.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr