Pokušajte, isplati se

Googleov guru razvio je vježbu za mozak od tri sekunde koja pomaže da opet budete sretni

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 10:34 02.11.2016 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Nekadašnji inženjer Chade-Meng Tan pridružio se Googleu 2000. godine, a u kompaniji je postao poznat kao Jolly Good Fellow, svojevrsni guru za sreću

U Googleu je vodio tečajeve za zaposlenike na kojima ih je uveseljavao i vraćao im osmijeh na lice. U svojoj najnovijoj knjizi, Joy on Demand, svoj je životni put opisao od ‘stalno jadnog i nesretnog’ do mnogo sretnijeg frajera.

Kako je prestao biti tužan?

Tijekom svojih 20-ih, Chade-Meng je shvatio da s pomoću nekih trikova može svoj mozak uvjeriti da je zapravo sretan što je dovelo do toga da i postane sretan, piše qz.

Za sve je zaslužna mentalna vježba koju je nazvao ‘kriške sreće’.

“Trenutačno sam pomalo žedan pa ću popiti malo vode. Kad to napravim, osjetit ću ‘krišku sreće’ u prostoru i vremenu. Nije to kao ‘Daaaa!’, više je kao ‘Oh, ovo je baš lijepo’, rekao je.

Od vježbe do navike

Na taj način osjećate sreću nakon malih, uobičajenih stvari i istrenirate mozak da tako razmišlja.

“Tanke ‘kriške sreće’ događaju se stalno… Jednom kad ih počnete primjećivati, uvijek se možete osloniti na njih. Sreća postane nešto na što možete računati”.

Vježbajte njegovu tehniku nakon malih stvari i s vremenom ćete stvoriti naviku. Okidač postaju upravo ‘kriške sreće’, a mozak ih uvede u rutinu i mi postajemo sretnije osobe.

Piše: Vanda Poljak / Vrijeme: 10:34 02.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr