Zanimljivo

Ako vježbaš, možeš smanjiti rizik od raka dojke, a uz to ćeš se bolje i osjećati

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 14.10.2017 / Rubrika:
Foto: Fit Approach/flickr
0

Zdrav duh u zdravom tijelu

Istraživanja pokazuju kako vježbanje pozitivno utječe na rak dojke. Točnije, smanjuje se rizik od pojave raka. Žene koje vježbaju tokom tjedna imaju 42 posto manje šanse da će umrijeti od raka dojke. Naravno uz aktivnost, važno je i da nemate genetske predispozicije raka, kao i da se zdravo hranite.

Krećite se

Vježbanje ipak baš i ne funkcionira u sprječavanja raka za cure koje imaju veće grudi. U istraživanju, žene koje imaju C košaricu grudnjaka imaju manje šanse za rak dojke, dok one s D košaricom imaju veću šansu. Što su ti grudi veće, to imaš i više epitelnih ćelija (vrsta tkiva povezanog s rakom dojke).

Dobra vijest je kako se rizik od raka dojke može smanjiti vježbanjem. Tjedna fizička aktivnost od 75 minuta snažnije vježbe ili pak 150 minuta vježbe umjerenog inteziteta i uz to trening snage puno će značiti smanjivanju rizika od raka.

Izvor: Women’s Health

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:00 14.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr