Jeste li znale?

Ako vam se na ovom mjestu na licu često javljaju bubuljice, to bi moglo ukazivati na neke probleme sa zdravljem

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 07.12.2017 / Rubrika:
Foto: morgs.97 / instagram
0

Pet mogućih okidača

Mjesto na licu na kojem vam se pojavljuju bubuljice može vam reći mnogo toga o zdravlju i stanju vašeg organizma ili kada nešto baš i nije u redu. Ako vam se bubuljica pojavila iznad obrve, to bi mogao biti indikator pet promjena u vašem organizmu, poput, recimo, problema sa štitnjačom, hormonalnih promjena, uraslih dlaka ili alergija. Pa, evo na što sve mogu ukazivati bubuljice iznad obrve:

1. Alergije

Ako ste odreagirali na neku hranu, lijek ili piće, moguće je da ste alergični na njih, a isto tako koža iznad obrve može odreagirati i osipati se bubuljicama i kao posljedica alergijske reakcije na šminku.

2. Problemi sa štitnjačom

Ako vam se u tijelu počnu pojačano lučiti hormoni, moguće je da vam se na licu pojavi više bubuljica nego što ste navikle, a posebice na području iznad obrva. No, ovdje biste trebale potražiti savjet liječnika i izliječiti problem sa štitnjačom, jer samo liječenje bubuljice neće previše pomoći.

3. Čupanje dlačica

Ovo je postupak koji često izaziva bubuljice ili crvenilo, pa je prije samog čupanja kožu potrebno ohladiti ledom.

4. Promjene hormona

Često se bubuljice iznad obrve javljaju za vrijeme menstruacije, kad je razina hormona u najvećoj promjeni, a kako koža postaje masnija, postaje i pogodnija za pojavu bubuljica.

5. Piercing na obrvi

Zbog piercinga može doći do infekcije, pa je važno dobro njegovati i sam piercing i kožu prije i za vrijeme nošenja, kako se one ne bi javljale i ponavljale često.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 07.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Jao!

Odvratan razlog: Evo zašto ne biste trebale depilirati noge prije odlaska kod pedikera

Iako smo bile uvjerene da je zima već daleko iza nas, snijeg i niske temperature dokazuju suprotno. Dok smo lice njegovali raznim kozmetičkim proizvodima tijekom hladnih zimskih mjeseci kako ne bi bila suha i ispucala, sada dolazi red i na naša stopala koja žude za malo pažnje. Ako ste se već predbilježili za pedikuru u kozmetičkom salonu, prije nego odete nemojte samo napraviti jednu pogrešku. Ako se pitate o čemu je riječ, saznajte u nastavku

Povratak na Net.hr