Ovo je važno

Ako ste se ikada našle u situaciji u kojoj ridate jer ne možete smršavjeti, molim vas, pročitajte ovaj post

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:00 19.09.2017 / Rubrika:
Foto: red_shortcakexoxo / instagram
0

Molim vas pročitajte ovo ako se trenutno osjećate bezveze. Ma, zapravo, pročitajte ovo kako god da se osjećate…

Ako ste ikada u životu bile na dijeti ili krenule s vježbanjem jer ste htjele svoje tijelo dovesti u formu i izgubiti kilograme koji su vam ‘smetali’, vrlo ste se vjerojatno našle u situaciji da ste poželjele odustati. Ili ste odustale. Nakon tjedan dana, nakon mjesec dana, nakon dva dana. Nebitno. Ja jesam. I počinjala i odustajala desetak, dvadesetak puta. Tako da, da, u potpunosti vas razumijem.

Zašto odustajemo? Pa, najčešće zato što rezultati ne dolaze onoliko brzo koliko bismo mi voljele da dođu. I iako smo svjesne i ponosno naglašavamo kako “ne postoji nikakvo magično rješenje”, i dalje ga očekujemo. I dalje očekujemo da će se rezultati vježbanja vidjeti već nakon dva tjedna i onda smo užasno ljute što nakon dva tjedna i tri dana nitko nije pohvalio naš napredak i što nas nitko nije pitao ono inače svima “užasno mrsko” pitanje: ‘Jesi li ti to izgubila koji kilogram?’

I zato, da, iako smo ovu rečenicu s ‘magičnim rješenjem’ čule 29 tisuća puta, super je kad nam netko i 29.001. put ponovi da stvarno NE POSTOJI nikakvo magično rješenje. I da se upornost stvarno isplati i da je važno jesti zdravo i da je važno vježbati i da će rezultati doći i biti u skladu s količinom truda koji smo uložile. I koji ulažemo. A jedna je žena na Instagramu napravila upravo to, podsjetila nas je.

‘Ovakvi su trenuci prolazni. Realno, stvarno jesu. A naš trud nikad nije uzaludan, čak i kad smo potpuno uvjereni da jest’

Today was a hard day. I broke down in tears, the kind that makes your whole body shake. Weight loss is hard. It is a mental mind game and It's exhausting when you don't see what you want as fast as you want. There is no short cuts or magic pills. There is only your effort. Giving up seems so much easier right? It isn't. Because at one point I so badly wanted to be where I am now. And I seem to forget that on days like today where I look at my body and don't feel comfortable in it. And that's what I miss. Earlier this year I did. I'll chase that feeling again and put in the work even when it feels like it's for nothing. Because the truth is….it's not for nothing. Trying to be healthy is never wrong. Being a good role model for your kid is never wrong. I have to remember these things when I'm sitting there feeling helpless. Because it passes…the tears stopped. "Don't forget that you're human. It's ok to have a melt down. Just don't unpack and live there. Cry it out and refocus on where you're headed"

A post shared by Katie (@red_shortcakexoxo) on

“Danas je bio težak dan. Slomila sam se i rasplakala. I plakala sam toliko da mi se čitavo tijelo treslo.

Mršavljenje je komplicirano.

To je nemilosrdna igra uma i užasno je kad rezultati nisu vidljivi onoliko brzo koliko bismo htjeli. No, ne postoji prečac niti čarobna pilula. Postoji samo naš trud. Odustajanje se čini jednostavnijim, zar ne? Ali zapravo, nije. Sjećam se da sam u nekom periodu života očajnički htjela biti ovdje gdje sam sad. I čini mi se da baš to zaboravljam na ovakve dane, kad gledam u svoje tijelo i jednostavno se ne osjećam ugodno u njemu. Upravo tada zaboravljam ovo gore… To mi se dogodilo i ranije ove godine. No onda se pokušam osloboditi tog osjećaja i uložiti još malo truda čak i kad se sve čini potpuno uzaludnim. Ali, istina je da uopće nije uzaludno. Činjenica da pokušavam biti zdrava nikad ne može biti pogrešna. Pokušaj da budeš uzor svom djetetu nikad nije pogrešan. Svega bih se ovoga trebala prisjetiti kad se nađem u situaciji da sjedim sama sa sobom i osjećam se bespomoćno. Jer, takvi trenuci su prolazni… Suze s vremenom stanu. ‘Nemojte zaboraviti da smo svi samo ljudi. I da je u redu ponekad se jednostavno slomiti. Samo nemojte odustajati. Isplačite što imate i vratite fokus na poziciju na kojoj ste stali.'”

Ovo je važno. I ako treba, pročitajte ovo svaki dan. Ili barem na dane kad se i same osjećate grozno i bezveze. Pomaže.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:00 19.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr