Budi aktivna

Ako se pitaš je li bolje vježbati jogu ili pilates, imamo odgovor za tebe

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:18 18.11.2017 / Rubrika:
Foto: Mariana Poli Fisioterapeut/instagram
0

Sve ima svoje prednosti

I jedno i drugo je vrlo opuštajuće i dobro za tvoje tijelo. Nakon vježbanja ćeš se osjećati bolje i fleksibilnije, ali ako i dalje nisi sigurna što da upišeš Women’s Health donosi ono najbolje od obje aktivnosti.

Ovisi što želiš, ali ne očekuj kardio

Sve ovisi o tvojim ciljevima. Pilates stavlja težište na vježbanje trupa i stabilnost pa ako imaš problema s leđima ili možda treniraš neki sport koji opterećuje trup, za tebe je onda pilates pravi odabir. Ako, s druge strane, želiš biti fleksibilna i opuštena, joga se više fokusira na sam um i disanje, dok će se neki treneri posvetiti i trupu, a neki treneri pilatesa će fokus staviti na disanje.

Na koju se god aktivnost odlučila, obje rade na održavanju ravnoteže, pravilnom izvođenju vježbi i pravilnom držanju. Kod pilatesa se najčešće radi na stručnjaci ili s loptama, spravama i sličnim rekvizitima, a kod joge su većinom stajaće poze. Ovi treninzi nisu za tebe, ako želite izgubiti kilograme jer u njima nema kardija. Ali, ako želite poboljšati svoje držanje i samo se opustiti, oboje može biti prava stvar. A nemojmo se lagati, pilates nekad može biti i težak, baš kao i joga.

Najbolje je da probaš oboje i shvatiš što ti više paše pa se onda odlučiš. Obrati pažnju na trenera, kao i na izvođenje vježbi.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:18 18.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr