banner

Hoćete li isprobati?

Ako kod kuće imate ova dva sastojka, možete ih skuhati i napraviti domaći lijek protiv dosadnog kašlja

Navodno zaista djeluje

Ako vas muče kašalj i bronhitis i više vam nikakvi tradicionalni lijekovi ne pomažu, iako ste ih sve isprobale i dale im šansu, možda biste trebale probati ovom problemu stati na kraj uz pomoć domaćeg i prirodnog lijeka koji možete napraviti same kod kuće. Ovaj domaći pripravak navodno umiruje kašalj i bolno grlo te nelagodan osjećaj u plućima, a evo kako se priprema i što vam je sve potrebno za pripremu. I da, zbog činjenice da je napravljen od isključivo prirodnih i zdravih sastojaka, slobodno ga mogu konzumirati i odrasli i djeca.

Bit će vam potrebno: 400 mililitara vrele vode, dvije žlice meda i dvije zrele banane. Bananu je prvo potrebno zdrobiti i od nje napraviti pire, a zatim je staviti u zdjelu i preliti vrelom vodom. Pomiješajte smjesu pa je ostavite stajati pola sata. Kad se ohladi, u smjesu dodajte dvije žlice meda. Iznimno je važno da ga dodate u hladnu smjesu, jer će u protivnom izgubiti sva svoja korisna svojstva.

Ovako pripremljen domaći lijek uzimajte po 100 mililitara, četiri puta dnevno, a svakog je jutra najbolje pripremiti novu, svježu dozu. Kašalj bi se trebao umiriti već nakon nekoliko dana.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr