Hmmm...

Zanimljiva nova studija: Čini se kako su mlađa djeca u obitelji zaista favoriti svojih roditelja

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 17.11.2017 / Rubrika:
Foto: Mario Emiliano Fernandez / flickr
0

Ovo je prilično zanimljivo. A vi, mlađa djeco, slažete li se?

Ako si starije dijete u obitelj i ako ti se ikad činilo da roditelji nekako više favoriziraju tvog mlađeg brata ili mlađu sestru, nisi bila u krivu… Naime, nova je studija znanstvenika sa Sveučilišta Birgham Young pokazala kako su mlađa djeca zaista više obožavana od strane roditelja, barem ako se pita upravo tu mlađu djecu u obitelji, piše Glamour Magazine.

Znanstvenici su tijekom studije proučavali navike 300 obitelji, od kojih svaka ima po dvoje djece tinejdžerske dobi, a zatim su svako dijete pitali da svojim riječima opiše svoj odnos s roditeljima. Studija je pokazala da – što su se mlađa djeca više slagala s time da su oni omiljeno dijete u obitelji, veza između njih i roditelja je jačala (a ako i roditelji i dijete nisu mislili isto, njihova je veza patila).

U situacijama u kojima su starija djeca smatrala da su ona omiljenija, to ni na koji način nije utjecalo na njihovu vezu s roditeljima. Stoga su znanstvenici zaključili kako mlađa djeca češće sebe percipiraju kao omiljeniju polovicu, a s obzirom na to da oni vjeruju u to, vjeruju i drugi. I to je dosta zanimljivo…

Možda oni samo malo previše umišljaju 😜

Izvanredna profesorica sa Sveučilišta, Alex Jensen, ispričala je sljedeće: “Ja mislim kako će se rijetko dogoditi da roditelji svom starijem djetetu kažu ‘Zašto ne možeš biti više kao svoj mlađi brat?’ Prije će se dogodit obrnuta situacija.”

I kad malo bolje razmislimo, ovo ima savršenog smisla… Možda si ta naša mlađa braća i sestre samo malo previše umišljaju… 😜

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 17.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr