SRAMOTA

U školi je natjerali da bradavice prekrije flasterom: ‘Osjećala sam se poniženo’

Tinejdžerica Lizzy Martinez iz Floride nije ni slutila kakve probleme će izazvati njezin outfit koji je taj dan nosila u školi. Naime, pojavila u pamučnoj sivoj majici dugih rukava, ali ispod nije imala grudnjak

Prizor mlade djevojke Lizzy Martinez bez grudnjaka u školi uznemirio je profesore, ali i kolege na nastavi koji su obavijestili ravnateljicu srednje škole Braden River u Brandetonu. Zbog neprikladnog odijevanja u školi ravnateljica ju je odmah pozvala na razgovor. Naime, prema riječima ravnateljice njezine bradavice su odvlačile pažnju drugim učenicima, piše BuzzFeed.

“Dali su mi drugu majicu da je odjenem, a zatim sam morala ustati i skakati kako bi vidjeli koliko se moje grudi pomiču. Osjećala sam se poniženo”, rekla je 17-godišnja Lizzy koju su, kako kaže, odveli u ured mediciske sestre u školi i dali dva flastera da prekrije bradavice. Iz prostorije je izašla u suzama.
Dodala je kako je bila u šoku jer nije mislila da je veliki problem ako u školu dođe bez grudnjaka jer u školskom pravilniku o odijevanju nigdje nije navedeno da ga djevojke moraju nositi. No, to će pravilo od iduće školske godine biti uvedeno.

“Uglavnom ne nosim grudnjak. Sve ovisi o tome kako sam raspoložena. Ne nosim ga ni sada, ne vidim zašto je to uopće tako bitno?” Nakon što je sljedeći dan na Twitteru sa svojim pratiteljima podijelila svoju priču, srednja škola Braden ju je blokirala na službenom Twitter profilu.

“Ovo je grozan primjer dvostrukog standarda i pokazuje kako naša kultura pokušava posramiti žene na račun njihovog izgleda. Ako je dečko gledao njezine bradavice tako dugo zašto se njega nije kaznilo? “, izjavila je Kari Knop, majka mlade Lizzy.

Nakon što je njezina priča dospjela u javnost, brojne kolege i ostali su joj pružili podršku putem društvenih mreža.  No, Lizzy se nakon incidenta još uvijek nije pojavila na nastavi jer se, kako kaže, osjeća nelagodno zbog nastavnika koji se požalio na njezine grudi.

Povratak na Net.hr