Možete li vjerovati?

U Indiji vlada nešto drugačija metoda odgoja djece, ali nitko se ne buni. Evo i zašto

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:01 03.07.2017 / Rubrika:
Foto: Phillipe Put/Flickr
0

Odgoj bez kažnjavanja djece

Indijski roditelji smatraju kako vikanje na djecu ne pomaže pri odgoju. Bright Side kaže kako se uz to izbjegava i bilo kakva vrsta kazne, čak i za onu najzločestiju djecu.

Pristojnost

Djeca u Indiji uče se da budu pristojna prema svima. Isto tako, strpljenje je jedna od najvažnijih vrlina dok se na emocije i razdražljivost gleda kao na poroke.

Ograničeno gledanje televizije

Roditelji ograničavaju gledanje televizije na programe posvećene umjetnosti i obrazovanju. Ovakav pristup danas je posebno bitan s obzirom na negativnosti koje se mogu pronaći na televiziji i Internetu.

Ponašanje za stolom

Indijske žene najviše brinu oko ponašanja za stolom i uče djecu određenim pravilima. U dobi od dvije godine djetetu se oprašta igranje s hranom, ali kada navrši 10 godina takvo se ponašanje neće tolerirati.

Učenje na primjeru

Roditelji djecu uče na primjerima. Generacije obitelji pokazuju djeci kako se ponašati na njihovom primjeru, umjesto na klasičan način poduka i lekcija

Veza majke i djeteta

Doktori preporučuju spavanje roditelja i djeteta zajedno kako bi se majka i dijete povezali i kako bi dijete ostalo mirno tokom noći. Ako je dijete ipak nemirno mama ga odmah uzima u naručje.

Drugačija edukacija

U školi uče o toleranciji i spiritualnosti. Uče se na glas izreći svoje misli i raspravljati o njima. Prakticiraju jogu, smiju se i vježbaju pamćenje. Glavna zadaća svakog učenika je da bude najbolja verzija sebe. Oni se natječu sami sa sobom, a ne s drugima.

Učitelji moraju imati puno tolerancije, a nekada se priča o ponašanju učitelja. Učitelji pokazuju ljubav prema učenicima. Smiju ga zagrliti ili potapšati. Ne smiju postojati miljenici jer svako dijete mora imati isti pristup.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:01 03.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr