Postala viralna

‘Što ti radiš po cijele dane?’ Brutalna poruka jedne mame svima koji misle da je žena kućanica manje vrijedna

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 12:17 09.01.2017 / Rubrika:
Foto: monkeybusinessimages/thinkstock
0

Ova je poruka objavljena još prošle godine, ali je tek nedavno eksplodirala na društvenim mrežama

S obzirom da joj je postalo zaista dosta slušati druge kako joj neprestano govore: “Ali što ti radiš po cijele dane?”, Ryshell Castleberry, tattoo umjetnica s Floride, odlučila je napisati brutalno iskrenu objavu na svom Facebook-u. I iako ju je objavila još prošle godine, eksplodirala je tek nedavno. A dosad je objavu podijelilo više od 300 tisuća ljudi.

Većina ljudi bila je oduševljena njenim iskrenim riječima, no nekima se, ipak, njena objava baš i nije svidjela i nisu se složili s njom. Neke mame koje imaju redovite poslove kritizirale su je i napisale kako “postoje i one koje obavljaju sve to, ali uz to I RADE.”

Ryshell se obranila i rekla kako je ovo objavila zato da apsolutno svatko, pa i mame koje rade i tate koji rade, mogu biti u mogućnosti “pročitati njenu poruku i zamijeniti određene riječi riječima koje najbolje odgovaraju njihovoj situaciji.” A evo što je ova mama točno napisala u svojoj objavi.

‘Ovo je posvećeno svim ženama koje svoje živote ulažu u dobrobit svojih obitelji’

“…I kad ju je netko upitao – je si li ti žena koja radi ili si kućanica? Odgovorila je:

Ja radim kao žena u ovom domu, 24 sata na dan… Ja sam majka, ja sam žena, ja sam kćer, ja sam jutarnji alarm, ja sam kuharica, ja sam čistačica, ja sam šefica, ja sam konobar, ja sam dadilja, ja sam medicinska sestra, ja sam fizički radnik, ja sam policajac, ja sam savjetnik, ja sam tješitelj, ja nemam odmor, ja nemam pravo na bolovanje, ja nemam slobodne dane, ja radim i danju i noću, ja sam neprestano na dužnosti, ja ne primam plaću i… Bez obzira na sve ovo, i dalje često čujem onu frazu: “Ali što ti radiš po cijele dane?”

Ovo je posvećeno svim ženama koje svoje živote ulažu u dobrobit svojih obitelji. Žena je kao sol: Njena se pojava ne pamti, ali njena odsutnost sve ostavlja bezukusnim. Podijelite ovo sa svim divnim ženama u svojim životima”, napisala je Ryshell.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 12:17 09.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr